background img
banner
banner

Το μόνο σοβαρό συμβάν η αποστρατεία

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ 50 ΤΟΥ! – ΧΡΕΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΓΙΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ Η ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΛΑΛΙΩΤΗ

Σημαντικές ανακατατάξεις έφεραν οι κρίσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και τοπικά. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναλαμβάνει ένας… γνώριμος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, ο Στέφανος Κολοκούρης, ενώ ο διοικητής της Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος συνταξιοδοτείται, παρά τα καλά αποτελέσματα στη διαχείριση των συμβάντων. Χρέη διοικητή εκτελεί η υποδιοικήτρια Ευφροσύνη Λαλιώτη η οποία δεν αποκλείεται να είναι η πρώτη διοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου.

Εάν συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη γυναίκα σε ένα νευραλγικό και δύσκολο πόστο και λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής και της μεγάλης έκτασης που καλύπτει αλλά και γιατί ο προκάτοχός της και γενικότερα οι άνδρες της τοπικής Υπηρεσίας έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη, δρώντας άμεσα και καταστέλλοντας κάθε φωτιά εν τη γενέσει της.

Η κ. Λαλιώτη ωστόσο έχει δώσει δείγματα γραφής καθώς είχε δοκιμαστεί σε δύσκολες καταστάσεις ως υποδιοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου με κορυφαία ίσως τη χιονόπτωση του Γενάρη του 2017 που είχε προκαλέσει εγκλωβισμούς ατόμων και εκτεταμένα προβλήματα. Γενικότερα ωστόσο με το έργο της στην Υπηρεσία έχει αποδείξει πως διαθέτει ικανότητα συντονισμού, άμεσης δράσης, πείρα και μαχητικότητα. Η ίδια, ερωτηθείσα από τo protionline.gr ανέφερε πως αναπληρώνει τον συνταξιοδοτηθέντα κ. Γιαννόπουλο και πως δεν έχει λάβει έγγραφη διαταγή για το τι μέλλει γενέσθαι. Να σημειωθεί πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η κ. Λαλιώτη υπηρέτησε με επιτυχία στην Π.Υ. Κορίνθου και επέστρεψε πρόσφατα στο Αίγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Κώστα Γιαννόπουλου στην Π.Υ. Αιγίου, επί 3,5 χρόνια οι πυρκαγιές στην περιοχή μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα την τελευταία χρονιά να μην σημειωθεί κανένα σημαντικό συμβάν. Αυτό όμως δεν αξιολογήθηκε όπως φάνηκε στις πρόσφατες κρίσεις, που άφησαν εκτός δράσης τον μόλις 50 ετών πυροσβέστη.

Αλλαγές σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας

Σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων με έδρα την Πάτρα, ορίστηκε ο υποστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, ο αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης και νέος διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, ο πύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης. Τρεις πεπειραμένοι και μάχιμοι που γνωρίζουν καλά την αποστολή αλλά και τη διοίκηση.

Ένας… γνώριμος του Αιγίου στην κορυφή

Οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα έφεραν και νέο πρόσωπο στο «κεφάλι» του Σώματος. Mε απόφαση του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) ανέλαβε ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν υπαρχηγός Επιχειρήσεων του ΠΣ. Έμπειρος αξιωματικός, με συμμετοχή σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις στη διάρκεια της θητείας του, ο Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, υπηρέτησε ως Αξιωματικός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου,, όμως τα περισσότερα χρόνια του υπηρέτησε στην 1η ΕΜΑΚ, καταλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης για συνολικά 18 έτη και ουσιαστικά ταύτισε το όνομά του με την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις, τόσο διάσωσης όσο και κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών, μεταξύ των οποίων και ο σεισμό στο Αίγιο το 1995.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr