background img
banner
banner

Οι έμποροι ψήφισαν «Εμπορική Ενότητα» και Λάμπη Παπαδόπουλο!

ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΗΡΕ… ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Νίκη στην παράταξη «Εμπορική Ενότητα» έδωσαν τα μέλη του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, γεγονός που σημαίνει ότι ο Λάμπης Παπαδόπουλος θα είναι και πάλι ο πρόεδρος του Συλλόγου. Η παράταξή του έλαβε εννέα ψήφους περισσότερες από την «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων με άτυπη επικεφαλής τη Μαίρη Χρονοπούλου. Η πρώτη παράταξη έλαβε 130 ψήφους και πέντε έδρες και η δεύτερη 121 και τέσσερις έδρες.

Στις κάλπες προσήλθαν 266 έμποροι από τους 450 που είχαν δικαίωμα ψήφου, 14 λιγότεροι από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου του 2017, που είχαν ψηφίσει 280 μέλη του Συλλόγου. Για την Ομοσπονδία ψήφισαν 253 μέλη αφού κάποιοι που ανήκουν σε άλλες Ομοσπονδίες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Άκυρα, λευκά 19. Σύμφωνα με τον αριθμό των ψηφισάντων, ο Εμπορικός Σύλλογος εκλέγει 5 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, όσους είχε δηλαδή και μέχρι τώρα αφού για να εκλέξει έξι έπρεπε να ψηφίσουν πάνω από 280 και έως 320 μέλη του Συλλόγου. Από τους πέντε, οι τρεις προέρχονται από την «Εμπορική Ενότητα» και οι δύο από την «Ενωτική Κίνηση».

Η εκλογική αναμέτρηση ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί και τελείωσε μετά τις 7 το βράδυ. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε ένσταση διότι το μητρώο της Εφορευτικής Επιτροπής διέφερε από αυτό που είχε διατεθεί στην παράταξή του από το απερχόμενο προεδρείο. Η ένσταση ωστόσο απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή και η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά. Οι υποψήφιοι των δύο των παρατάξεων βρίσκονταν επί ποδός όλη μέρα στα γραφεία του Συλλόγου με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Να σημειωθεί ότι η «Εμπορική Ενότητα» έρχεται πρώτη στην προτίμηση των εμπόρων της περιοχής για δεύτερη συνεχόμενη ψηφοφορία και το αποτέλεσμα της Παρασκευής αποτελεί όχι μόνο δικαίωση αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης για τον Λάμπη Παπαδόπουλου που εκλέγεται και πάλι πρώτος. Στις εκλογές του 2017 η νικήτρια παράταξη είχε λάβει 154 ψήφους.

Ποιοι εκλέγονται

Ανανέωση στα πρόσωπα που εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο έφεραν οι εκλογές στον Εμπορικό, Εισαγωγικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα, εκλέγονται τέσσερα μέλη από την απερχόμενη διοίκηση και πέντε νέα. Οι τέσσερις που επανεκλέγονται είναι οι Λάμπης Παπαδόπουλος, Μαρία Χρονοπούλου, Αρχοντούλα Παναγοπούλου και Δημήτρης Ντερντές.

Από την πλειοψηφούσα παράταξη «Εμπορική Ενότητα», εκλέγονται: Λάμπης Παπαδόπουλος (96 ψήφοι), Νικολέτα Χανδόλια (48 ψήφοι), Κωνσταντίνος Κουλούρης, (46) Παναγιώτης Κοττάς (33) και Βασίλειος Κερκελές. Από την «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» οι Μαρία Χρονοπούλου (96 ψήφοι), Αρχοντούλα Παναγοπούλου (65), Γιώργος Αλεξόπουλος (65), Δημήτρης Ντερντές 58. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της «Ενωτικής Κίνησης Εμπόρων» υπήρξαν δύο ισοψηφίες. Η κ. Παναγοπούλου που ισοψήφησε με τον κ. Αλεξόπουλο και κατόπιν κλήρωσης αναδείχθηκε δεύτερη στον συνδυασμό και ο κ. Ντερντές που ισοψήφησε με τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο με τον τελευταίο να υποχωρεί οικειοθελώς και να εκλέγεται στο Δ.Σ. ο κ. Ντερντές.

Για την Ομοσπονδία εκλέγονται τρεις από την «Εμπορική Ενότητα» και δύο από τον έτερο υποψήφιο συνδυασμό: Λάμπης Παπαδόπουλος (82 ψήφοι), Νικολέτα Χανδόλια (58), Σπύρος Σπυρόπουλος (57) από την πλειοψηφούσα παράταξη και Μαρία Χρονοπούλου (77 ψήφοι) και Αρχοντούλα Παναγοπούλου (62) από την «Ενωτική Κίνηση».

Τέλος, για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται δύο από την πρώτη παράταξη και μία υποψήφια από τη δεύτερη. Αυτές είναι: Δανηιλίς Τριανταφυλλοπούλου (51 ψήφοι), Αικατερίνη Παπαγιαννοπούλου (50) και Ξανθή Χριστοπούλου (64).

Λάμπης Παπαδόπουλος: «Θα είμαστε η διοίκηση για όλους τους εμπόρους!»

Σε δήλωσή του, ο νικητής των εκλογών Λάμπης Παπαδόπουλος, ανέφερε: “Μια δύσκολη και με πολλές αντιξοότητες για εμάς, εκλογική αναμέτρηση έφτασε στο τέλος της. Οι έμποροι μας έδωσαν το ξεκάθαρο μήνυμα να γυρίσουμε σελίδα! Εμείς τους ευχαριστούμε ΌΛΟΥΣ για την μεγάλη τιμή που μας έκαναν να μας δώσουν την σκυτάλη μέσα από την πλέον επίσημη και δημοκρατική διαδικασία για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δηλαδή την κάλπη! Θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμά μας και θα ανοίξουμε και πάλι μετά από δύο χρόνια τις πόρτες του συλλόγου σε ΌΛΟΥΣ! Διαφάνεια, Αξιοπρέπεια, Αγώνας, Ταπεινότητα, θα είναι οι λέξεις που θα μας χαρακτηρίζουν. Ευχαριστούμε όλους όσους μας ψήφισαν, αλλά περισσότερο ευχαριστούμε όσους ΔΕΝ μας ψήφισαν γιατί μέσα από την αυτοκριτική μας και την αναγνώριση των λαθών μας, μας δίνουν την δύναμη να γίνουμε καλύτεροι και να έρθουν και αυτοί κοντά μας στο άμεσο μέλλον! Θα είμαστε η Διοίκηση για ΌΛΟΥΣ τους Εμπόρους! Θα βρεθούμε δυναμικά απέναντι στα προβλήματά μας σε μια αγορά που φθίνει και θα  επαναφέρουμε την χαμένη αγωνιστική ταυτότητα, αλλά και την αίγλη του Εμπορικού Συλλόγου! Συγχαρητήρια στην απερχόμενη διοίκηση που έδωσε μάχη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο να κρατηθεί στην καρέκλα της, (δίνοντας άλλα μητρώα σε εμάς και άλλα στην εφορευτική επιτροπή)!».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Κλείνουμε με μια ρήση προς ΟΛΟΥΣ τους αποδέκτες και ο νοών νοήτω…! <<Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή >>!! Συνεχίζουμε με πνεύμα συνεργασίας, ανοίγοντας τις αγκαλιές μας σε όλους τους φορείς και παράγοντες να συνεργαστούν μαζί μας για το καλό του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας και της εν γένει οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Παραλαμβάνουμε την άλλη εβδομάδα, ανοίγουμε τις πόρτες σε ΌΛΟΥΣ τους Εμπόρους, αρχίζουμε τους αγώνες και θα πούμε πολλά περισσότερα…!!! Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ, είμαστε εδώ για ΌΛΑ τα μέλη μας από άκρη σε άκρη, σας κοιτάμε ΟΛΟΥΣ στα μάτια!!!»

“Ενωτική Κίνηση Εμπόρων”: «Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα διοίκηση»

Από την “Ενωτική Κίνηση Εμπόρων” δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση: «Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι έμποροι και επιχειρηματίες, πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου τις αρχαιρεσίες μας στον Εμπορικό, Εισαγωγικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιαλείας, όπως τις πραγματοποιούμε πάντα, με γνώμονα να υπηρετήσει η νέα διοίκηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του κλάδου μας το επόμενο διάστημα.

Θα πρέπει λοιπόν κατ’ αρχάς να δώσουμε ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι έλαβαν μέρος, καθώς έδειξαν περίτρανα πως στην εποχή που όλα αμφισβητούνται, υπάρχει για όλους εμάς ο Εμπορικός Σύλλογος, για να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας. Σίγουρα, μεγάλο μέρος της ευθύνης για το ανεπτυγμένο κύρος του Εμπορικού Συλλόγου τη δεδομένη στιγμή, κατέχει η απερχόμενη διοίκηση.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η νέα διοίκηση. Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο της. Εμείς από την πλευρά μας, θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους συναδέλφους μας και στον Σύλλογό μας, με κριτική οπτική για την καλύτερη εκπροσώπηση των επαγγελματιών της πόλης μας. Επίσης, σημειώνουμε πως μόνο με συνεργασία, ομαδικό πνεύμα και αλληλεγγύη, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον που θα βοηθήσει στην άνθηση της εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες και ιδιαίτερα όσους μας στήριξαν με την ψήφο τους. Καλή και δημιουργική θητεία στο νέο διοικητικό συμβούλιο!».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr