background img
banner
banner

Καταγραφή προβλημάτων δικαστικών και νομικών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Στο Αίγιο βρέθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης ο οποίος είχε συναντήσεις στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης με εκπροσώπους του νομικού κόσμου, δικαστικούς, εισαγγελείς καθώς και δικαστικούς υπαλλήλους. Παράλληλα, επιθεώρησε και τα υπό εκτέλεση έργα στο Μέγαρο, διαπιστώνοντας την θετική πορεία τους.

Ο υφυπουργός κατέφθασε περίπου 45΄ πριν την προκαθορισμένη ώρα, ενώ αναφορικά με τους σκοπούς της επισκέψεώς του, είπε πως έχουν να κάνουν με την ενημέρωσή του για την έκβαση της Δικαιοσύνης και την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στις κατά τόπους δικαστικές υπηρεσίες. Αυτός και ο λόγος που επισκέπτεται τα Πρωτοδικεία ανά την χώρα, όπως είχε πραγματοποιήσει και στην Πάτρα τον περασμένο Δεκέμβριο. ΄΄Επειδή είχα επισκεφθεί την Αχαΐα και είχα συνομιλήσει με τους δικαστικούς της Πάτρας, ωστόσο δεν είχε καταστεί εφικτό να συνδυαστεί η άφιξη με επίσκεψη στο Αίγιο, βρίσκομαι σήμερα εδώ΄΄, τόνισε ο υπουργός.

Οι ελλείψεις στο τραπέζι της συνάντησης

Οι άνθρωποι της Δικαιοσύνης με τους οποίους συζήτησε του μετέφεραν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δικαιοσύνης στην Αιγιάλεια με τις ελλείψεις σε προσωπικό να είναι το βασικότερο. Άλλωστε, στις ελλείψεις στην γραμματεία και σε δικαστές γεγονός που καθυστερεί τις υποθέσεις, αναφέρθηκε μιλώντας στον υπουργό και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο μαζί με τον αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Μανωλόπουλο.

Ο κ. Κράνης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται με το Πρωτοδικείο Αιγίου να καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφικά και πληθυσμιακά περιφέρεια. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τους δικαστικούς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν για λίγη ώρα οι δίκες που ήταν σε εξέλιξη και ακολούθως είδε τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Αιγίου, δεσμευόμενος να απαντήσει για τα θέματα που του τέθηκαν.

Ικανοποίηση για τα έργα στο Μέγαρο

Τέλος, περιηγήθηκε στο Μέγαρο βλέποντας τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία προχωρούν τάχιστα και θα έχουν ολοκληρωθεί ως το ερχόμενο φθινόπωρο, κάνοντας την εκτίμηση ότι με την ολοκλήρωσή τους θα καταστήσουν το μέγαρο ένα από τα πιο σύγχρονα και λειτουργικά στη χώρα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr