background img
banner
banner

«Νέκρωσαν» λεωφορεία, ακινητοποιήθηκαν ταξί…

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ – ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ

Κινδύνους επιβίωσης σε επαγγελματίες και εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς δημιουργεί ο κορωνοϊός covid-19 ακόμη και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αιγιάλεια. Οι τζίροι τα τελευταία εικοσιτετράωρα σημειώνουν… βουτιά και η κίνηση περιορίζεται όλο και περισσότερο… Η ανασφάλεια του κόσμου αλλά και η τήρηση της οδηγίας του υπουργείου Υγείας να αποφεύγεται η συνάθροιση σε πολυσύχναστους χώρους, έχει μετατρέψει τους σταθμούς του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας σε Αίγιο και Ακράτα σε… έρημα τοπία τη στιγμή που τα ταξί της Αιγιάλειας βιώνουν μία πρωτόγνωρη και μη ελεγχόμενη κρίση…

Οκτώ ώρες χωρίς κούρσα…

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ερωτηθείς σχετικά. ΄΄Η κατάσταση τείνει να γίνει τραγική. Προχθές το απόγευμα, για πρώτη φορά στα χρονικά της περιοχής, συνάδελφος με οκτάωρη βάρδια, βρισκόμενος όλη την ώρα στην πιάτσα των ταξί στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ επί της οδού Αιγιαλέως, δεν πήρε ούτε μία κούρσα… Η ανησυχία των συναδέλφων είναι άκρως δικαιολογημένη. Δεν έχουμε δοκιμαστεί σε κάτι ανάλογο και δεν γνωρίζουμε πού θα οδηγήσει΄΄, σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που υπάρχει στον κλάδο του, καθώς δέχεται πολύ σοβαρό χτύπημα. Όπως είπε, ΄΄μετά την κρίση, την κάμψη της επισκεψιμότητας στην περιοχή από διάφορους παράγοντες, όπως φυσικές καταστροφές, μέδουσες, απορρίμματα κ.ά. τώρα φοβόμαστε πως ήρθε το τελικό χτύπημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους επαγγελματίες γιατί δεν θα τα καταφέρουμε. Στο τέλος του τρέχοντος μηνός καλούμαστε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και δεν θα τα καταφέρουμε. Το ζήτημα δεν είναι να υπάρξει αναστολή αλλά να μην κληθούμε να τα καταβάλλουμε καθόλου. Από πού θα βγουν αυτά τα χρήματα όταν ο κόσμος δεν κυκλοφορεί;΄΄.

Ακυρώσεις ξένων τουριστών που θα κατέφθαναν το Πάσχα

Μάλιστα, οι πληροφορίες του προέδρου του Σωματείου Ταξί είναι ότι εν όψει Πάσχα υπάρχουν πολλές ακυρώσεις από τα γκρουπ του εξωτερικού που θα επισκέπτονταν την περιοχή. ΄΄Δυστυχώς, τουριστικά αυτό το Πάσχα είμαστε τελειωμένοι από τώρα. Περιμέναμε πώς και πώς την έλευση του τρένου, όμως τώρα δεν βλέπουμε… φως΄΄, σχολίασε, υπολογίζοντας πως η μέχρι στιγμής πτώση της επιβατικής κίνησης στα ταξί της περιοχής ανέρχεται σε 80%!

Απολυμάνσεις στα ταξί

Εστίασε ωστόσο στο γεγονός ότι από όλους τους επαγγελματίες ταξί της περιοχής έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. ΄΄Έχουμε απολυμάνει όλα τα αυτοκίνητα και το επαναλαμβάνουμε. Σκεφτείτε ότι θέλουμε να προφυλάξουμε και τους εαυτούς μας καθώς είμαστε οι μόνοι επαγγελματίες που ερχόμαστε σε τόσο στενή επαφή με τον πελάτη μας΄΄, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Πτώση της κίνησης 65% στα δρομολόγια προς την περιοχή στο ΚΤΕΛ

Εν τω μεταξύ, πολύ μεγάλη πτώση καταγράφεται και στην κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων του νομού. Όπως επισήμανε στo protionline.gr ο υπεύθυνος των σταθμών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ σε Αίγιο, Ακράτα Άγγελος Ματθαίος, ΄΄ειδικά στα δρομολόγια από Αθήνα προς Αίγιο και Πάτρα, η πτώση κυμαίνεται στο 65%΄΄. ΄΄Έχουμε προχωρήσει σε τροποποίηση των δρομολογίων ανάλογα με την ζήτηση, δεδομένου ότι ακόμη έχουμε τις μετακινήσεις των φοιτητών προς τις πόλεις τους. Πολύ φοβόμαστε ότι οι μετακινήσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο και δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ματθαίος, επισημαίνοντας ότι ήδη το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει περιέλθει σε δεινή θέση οικονομικά καθώς μετρά μεγάλες απώλειες. ΄΄Είναι ένας οργανισμός με 400 εργαζόμενους και δεν γνωρίζουμε ακόμη τις επιπτώσεις΄΄, σχολίασε χαρακτηριστικά εμφανώς προβληματισμένος, παρατηρώντας πως σε κάποια σημεία καταγράφεται μηδενική κίνηση, άρα είναι φυσικό τα δρομολόγια να σταματήσουν.Πάντως, ο κ. Ματθαίος τόνισε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες απολυμάνσεις με άκρως επαγγελματικό τρόπο σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και επαναλαμβάνονται, τόσο στα λεωφορεία όσο και στους σταθμούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.