background img
banner
banner

Έκκληση από τον δήμο που ενημερώνει για τα μέτρα

‘’ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ’’

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Αιγιαλείας συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που μέχρι στιγμής, έχει θετικά αποτελέσματα. Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει: ΄΄Ο αγώνας για την προστασία των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, για την προστασία όλων μας, απαγορεύει την άσκοπη κίνησή μας. Στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι μαζί, συνετοί, υπεύθυνοι, ψύχραιμοι και αισιόδοξοι!

Καλούμε τους δημότες να σπάσουν την αλυσίδα εξάπλωσης του υιού! Καλούμε τους δημότες να περιφρουρήσουν την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού! Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβλήθηκε ως μέτρο πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω στην Επικράτεια. Ο περιορισμός ισχύει για το χρονικό διάστημα από 23.03.2020 ώρα 06:00 έως και 06.04.2020 και ώρα 06:00΄΄

Επίσης, κάνει γνωστό πως από τα ανωτέρω μέτρα εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες. β) Μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. ε) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης, στην τελευταία αυτή περίπτωση, της αναγκαίας απόστασης 1,5 μέτρου. η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Για την κατ’ εξαίρεση ως άνω μετακίνηση θα πρέπει ο πολίτης να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Ποιοι δικαιούνται να κυκλοφορούν και πώς

Για την περίπτωση μετάβασης από και προς την εργασία η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια ή διαμορφώνεται με βάση τον τρόπο εργασίας του πολίτη σύμφωνα με τις ισχύουσες έκτακτες ρυθμίσεις και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο, περιέχει, δε, το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του, λαμβανομένης υπόψη και τυχόν αναγκαίας υπερωριακής απασχόλησης (Βεβαίωση τύπου Α).

Για τις λοιπές περιπτώσεις η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή, υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, με προσωπική του ευθύνη, και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης (Βεβαίωση τύπου Β).

Οι βεβαιώσεις του προηγούμενου εδαφίου μπορούν να λαμβάνονται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr και να συμπληρώνονται από τον πολίτη, ή να χορηγούνται μέσω δωρεάν τηλεπικοινωνιακού μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας στο κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου ή να αντιγράφονται έντυπα ή ιδιογράφως κατά το περιεχόμενο του οικείου υποδείγματος που αναρτάται στον ιστότοπο forma.gov.gr.

Σε περίπτωση που είναι απολύτως αναγκαία η μετακίνηση εργαζομένου εκτός έδρας, θα πρέπει να φέρει μαζί του δύο βεβαιώσεις (Βεβαίωση τύπου Α και Βεβαίωση τύπου Β).

Οι βεβαιώσεις της παρούσας υπέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης για τον υπογράφοντα και η τυχόν ψευδής δήλωση επιφέρει τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις. Για την περίπτωση «εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας» απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikiaseidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Για τον χρόνο εφαρμογής της παρούσας, απαγορεύεται η παραμονή πολιτών σε παιδικές χαρές, χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση. Επιβατηγά, δημόσιας και ιδιωτικής χρήσεως, οχήματα κυκλοφορούν για τους περιοριστικά προβλεπόμενους λόγους μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr