background img
banner
banner

«Έξυπνες μεταφορές» στην Αχαΐα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Σε παρέμβαση για το θέμα των Έξυπνων Μεταφορών προχώρησε η Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου κατά τη συζήτηση του θέματος στην Διαρκή Επιτροπή Περιφερειών. Τόνισε πως η Αχαΐα, λόγω της συνύπαρξης αστικών περιοχών (Πάτρα), ημιαστικών (Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Καλάβρυτα, Ακράτα) και πάμπολλων αγροτικών, είναι ιδανική για την εφαρμογή πιλοτικών και όχι μόνο, Έξυπνων Υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα «Έξυπνων Μεταφορών».

Επίσης, ανέφερε πως η ύπαρξη διεθνούς λιμένα, αεροδρομίου πτήσεων charter όπως και η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, προσθέτουν στα ανωτέρω, δημιουργώντας μοναδικές συνθήκες ανάπτυξης.

Η Βουλευτής επισήμανε επίσης πως πριν τις Έξυπνες Μεταφορές θα πρέπει να δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δικτύου 5G internet και εφαρμογών «Έξυπνης Πόλης» και ζήτησε την ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη τους.

΄΄Το πλέγμα «Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνες Μεταφορές» σημαίνει δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, μικρότερη χρήση λιγνίτη, μικρότερη χρήση πετρελαίου, αξιοποίηση στην Ελλάδα του επιστημονικού δυναμικού. Έχει δηλαδή υψηλό οικονομικό πολλαπλασιαστή΄΄, σημείωσε.

Τέλος, η κ. Αλεξοπούλου, ζήτησε να εκλείψουν οι ιδεολογικές εμμονές από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς «η ανάπτυξη της χώρας και η μείωση της ανεργίας δεν γίνεται με πορείες διαμαρτυρίας από την Πάτρα στην Αθήνα», όπως είπε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr