background img
banner
banner

Έτοιμη να λειτουργήσει η γεώτρηση Σελινούντα

ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΧΕΡΣΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ – ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Η… στιγμή να λειτουργήσει το σημαντικό έργο της αρδευτικής γεώτρησης Σελινούντα φαίνεται πως έφτασε και από την κοινότητα καλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων να δηλώσουν στη ΔΕΥΑΑ τις αρδεύσιμες εκτάσεις τους. Το νερό άμεσα θα… μπει στο αυλάκι και οι κάτοικοι θα βγουν ωφελημένοι καθώς το νερό μέσω σωλήνα θα καταλήγει στις καλλιέργειές τους, προσδίδοντας μεγάλη προστιθέμενη αξία στα κτήματά τους.

Οι εργασίες είχαν ξεκινήσει το 2012, η δε ανόρυξη της γεώτρησης έγινε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

Το νερό βρέθηκε, έγινε δοκιμαστική άντληση και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση της δεξαμενής.

Το έργο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε από τον δήμο Αιγιαλείας το περασμένο καλοκαίρι και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρδεύει τις καλλιέργειες ενός μεγάλου τμήματος του χωριού Σελινούντας κυρίως στο πάνω μέρος του στο πρανές, εκεί όπου καλλιεργούνται ελιές και σταφίδες.

Πρόκειται για ένα έργο που εδώ και χρόνια είχε κριθεί απαραίτητο, δεδομένου ότι μέσω αυτού θα αρδεύονται ακόμη και ξερικοί αγροί που μέχρι σήμερα είτε είναι ανεκμετάλλευτοι, είτε δεν έχουν μεγάλη απόδοση προϊόντων, αλλά και αγροικίες. Βέβαιο θεωρείται ότι το νερό που θα καταφθάνει εκεί από την γεώτρηση, θα δώσει μεγάλη ώθηση ώστε να καλλιεργηθούν και χέρσες εκτάσεις. Η δυναμική της γεώτρησης είναι να καλύψει 700 με 800 στρέμματα.

Υπολείπεται η τοποθέτηση ελαστικού σωλήνα

Όπως ενημέρωσε το protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελινούντα Ανδρέας Παπαγεωργίου, ΄΄το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί, έχουν εγκατασταθεί δεξαμενή, μοτέρ και εκκρεμούν μόνο οι αγωγοί ώστε να μεταφέρεται το νερό στα αγροτεμάχια. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να προηγηθεί η καταγραφή των αρδεύσιμων εκτάσεων΄΄.
Σημειώνεται ότι η άρδευση θα γίνεται με μεικτό κύκλωμα και η επιβάρυνση ανάλογα με την κατανάλωση, δηλαδή 35 ευρώ το πάγιο και 0,27 ευρώ το κυβικό νερού που καταναλώνεται.

Δηλώσεις στην ΔΕΥΑΑ

΄΄Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την κοινότητά μας΄΄, επισήμανε ο κ. Παπαγεωργίου, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Προκειμένου η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας να προχωρήσει στην τοποθέτηση ελαστικού σωλήνα μεταφοράς του νερού από τη γεώτρηση στα αγροτεμάχια των κατοίκων της κοινότητάς μας, πρέπει άμεσα, όσοι ενδιαφέρονται, να μεταβούν ή να επικοινωνήσουν (26913-60833) με τα γραφεία της ΔΕΥΑΑ (πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας) και να δώσουν στοιχεία της αρδευόμενης έκτασής τους για να γίνει η απαιτούμενη καταγραφή των εκτάσεων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr