background img
banner
banner

Έφτασαν τις 100 οι παραβάσεις Αιγιαλέων για άσκοπη μετακίνηση…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Σαρωτικούς ελέγχους εξακολουθούν να διενεργούν και οι τοπικές αρχές για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής της κυκλοφορίας με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, έχοντας βεβαιώσει μέχρι στιγμής περί τις 100 παραβάσεις στην Αιγιάλεια που συνεπάγονται επιβολή προστίμου 150 ευρώ έκαστη. Αντίθετα, απόλυτα συμμορφωμένες παραμένουν οι επιχειρήσεις της περιοχής που, βάσει των μέτρων που ισχύουν, υποχρεούνται να είναι κλειστές.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Μόνο το Σάββατο 28 Μαρτίου για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.400 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Στη Δυτική Ελλάδα, οι παραβάσεις έφτασαν τις 71. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 6.606 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Καμία σύλληψη δεν σημειώθηκε στη Δυτική Ελλάδα για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) ενώ από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 286 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 296 άτομα.

Οι έλεγχοι στην Αιγιάλεια

Όπως ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος, ΄΄οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, προχωρούμε σε συστάσεις στους πολίτες ενώ βεβαιώνονται και παραβάσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται΄΄.

Σε επίπεδο Αιγιάλειας κατά μέσο όρο βεβαιώνονται 10-15 παραβάσεις που αφορούν κυκλοφορία πολιτών χωρίς το απαιτούμενο έγγραφο, ενώ εδώ και μία εβδομάδα, δηλαδή από την πρώτη μέρα επιβολής του μέτρου ως σήμερα, υπολογίζεται ότι έχουν βεβαιωθεί περί τις 100 παραβάσεις.

Αναφορικά με το πώς το εκλαμβάνουν οι παραβάτες, ο διοικητής του Α.Τ. Αιγίου επισημαίνει πως υπάρχουν αντιδράσεις γιατί σε κάποιους φαίνεται περίεργο το μέτρο της απαγόρευσης, ωστόσο στοχεύει στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Παρόλα αυτά δεν έχουν καταγραφεί ακραίες συμπεριφορές ή διαμαρτυρία.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση από καταστήματα παρά μόνο μία σχεδόν στην αρχή της επιβολής του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας.

Έλεγχοι και από κλιμάκια Πυροσβεστικής και Λιμενικού

Τέλος, ελέγχους για διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής των άσκοπων μετακινήσεων και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού διενεργούν τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου όσο και το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου. Όπως ανέφερε στo protionline.gr η αναπλ. Διοικήτρια της Π.Υ. Αιγίου Ευφροσύνη Λαλιώτη, ΄΄με εντολή του Α.Τ. Αιγιαλείας συνδράμουμε το έργο της ΕΛ.ΑΣ. Ένα όχημα της Υπηρεσίας μας με δύο υπαλλήλους βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους πραγματοποιώντας ενημέρωση και διενεργώντας ελέγχους στους πολίτες. Ωστόσο δεν είναι αρμοδιότητά μας η επιβολή κυρώσεων. Σε περίπτωση που ο πολίτης που ελέγχεται δεν φέρει μαζί του τα απαιτούμενα έγγραφα που δικαιολογούν την έξοδό του, τότε ειδοποιούμε το Α.Τ. Αιγίου να επιληφθεί΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr