background img
banner
banner

«Ανθρώπινα πιόνια» με τοπικό ενδιαφέρον

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΓΩΝΗΣ

Μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη στο χώρο της λογοτεχνίας από έναν εικοσάχρονο Αιγιώτη φοιτητή. Ο Μιχαήλ Παγώνης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου παρουσίασε στο Αίγιο το πρώτο του επίσημο βιβλίο με τίτλο «Ανθρώπινα πιόνια», το οποίο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από το τοπικό αναγνωστικό κοινό.

Η παρουσίαση έγινε σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Για το βιβλίο του Μιχαήλ που σπουδάζει Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, μίλησαν φίλοι και συμφοιτητές του οι οποίοι διάβασαν τα αποσπάσματα του.
Μιλώντας για το βιβλίο του και απαντώντας τόσο σε ερωτήματα των παρουσιαστών όσο και του κοινού, ο συγγραφέας τόνισε ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα όπου οι δυο βασικοί ήρωες του, η Αριάνα και ο Ερμής, αναζητούν τους εαυτούς τους και προσδιορίζουν τη ζωή τους μέσα από μια σκληρή και απρόβλεπτη κοινωνικότητα. «Στους πρωταγωνιστές υπάρχουν σίγουρα κομμάτια του εαυτού μου», είπε ο Μιχαήλ και συμπλήρωσε ότι έμπνευσή του αποτελεί κάθε απλή στιγμή της ζωής.

Σχολίασε με νόημα ότι το βιβλίο αυτό γράφτηκε αρχικά μέσα σε τρεις μήνες και αποτελεί το πρώτο από τα πολλά σκαλοπάτια που θέλει να ανέβει στη συγγραφική του πορεία, τα οποία εύχεται να είναι γεμάτα με νέα βιβλία. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη παρουσίαση και ιδιαίτερα τους αγαπημένους του φίλους για τη συμβολή τους στην πρώτη αυτή επίσημη έκδοση.

Για την προσωπικότητα του συγγραφέα στα μαθητικά και εφηβικά του χρόνια μίλησε ο καθηγητής του και Φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου Παναγιώτης Βάγιας. Αναφέρθηκε στα πολλαπλά ενδιαφέροντά του, όπως το θέατρο, η μουσική, ο κινηματογράφος και επεσήμανε την ποιότητα των ιδεών και των κειμένων του από τα χρόνια του στο Γυμνάσιο.

Ο κ. Βάγιας μίλησε ακόμα για τη δράση του Μιχαήλ στην ομάδα «Πράσινοι Φίλοι», αλλά και στο ενδιαφέρον και την αγάπη που εξέφρασε γι αυτόν ο γνωστός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν όταν τον γνώρισε πριν από πέντε χρόνια.

Το βιβλίο «Ανθρώπινα πιόνια» από τις εκδόσεις «Πηγή» κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία του Αιγίου, ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr