background img
banner
banner

Ανοιχτά καταστήματα αλλά χωρίς τα απαραίτητα…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Σοκ προκαλεί στην τοπική αγορά η έλλειψη σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά Gel τη στιγμή που όλα τα Υπουργεία και η Πολιτική Προστασία μας συστήνουν να τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες κατά την είσοδό μας αλλά και κατά την έξοδό μας από τα εναπομείναντα ανοιχτά καταστήματα! Τα παραπάνω καταγγέλλει η διοίκηση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, με επιστολή της στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα το περιεχόμενο της επιστολής κοινοποιείται και προς τον υφυπουργό Βιομηχανίας Εμπορίου, τον αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τους βουλευτές Αχαΐας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, την ΕΣΕΕ, την Ομοσπονδία Πελοποννήσου (Ο.Ε.ΕΣ.Π), το Επιμελητήριο Αχαΐας και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας.

Όπως τονίζεται, ΄΄δυστυχώς στην Αιγιάλεια, εδώ και μέρες δεχόμαστε δεκάδες καταγγελίες από εμπόρους και μικροεπιχειρηματίες που ενώ αναγκάζονται να μένουν ανοιχτοί, μετά από τις υποδείξεις της Κυβέρνησης είναι στην ουσία απροστάτευτοι (και αυτοί αλλά και οι καταναλωτές) καθώς δεν υπάρχουν αντισηπτικά gel, γάντια, μάσκες, ενώ υπάρχει έλλειψη και στο οινόπνευμα ακόμα και στο φωτιστικό! Σε μία επιτόπια αυτοψία έρευνα που κάναμε σε πολλά μίνι μάρκετ, καταστήματα χαρτικών και ειδών υγιεινής, παντοπωλεία, κάποια μικρά super και φαρμακεία, διαπιστώσαμε πως όχι μόνο δεν υπάρχουν για να προμηθευτούμε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, αλλά και οι κατ’ εξοχήν συνάδελφοι έμποροι που διακινούν αυτά τα προϊόντα μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να τα βρουν άμεσα, τους ζητάνε προκαταβολή το 50% και παράδοση τον Απρίλιο. Ό,τι καταφέρνουμε να προμηθευτούμε, το βρίσκουμε με «μέσο» και σε τιμές μαύρης αγοράς΄΄.

Στο έλεος του Θεού ως «πρόβατα επί σφαγή…

΄΄Οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας είναι γνωστές, αλλά να μας αναγκάζετε να μένουμε ανοικτοί και να μας αφήνετε στο έλεος του Θεού ως «πρόβατα επί σφαγή» θυμίζουν άλλες εποχές! Την ίδια στιγμή οι μεγάλες αλυσίδες μοιράζουν αφειδώς στις εισόδους τους δωρεάν γάντια και αντισηπτικά, παραβαίνοντας όλους τους όρους του θεμιτού ανταγωνισμού σε σχέση με τις μμε΄΄, αναφέρει ο Ε.Ε.Ε.Σ.Α. και συνεχίζει: ΄΄Ζητούμε άμεσα και επειγόντως να μας δώσει η πολιτεία ΟΧΙ Δωρεάν αλλά στο πραγματικό κόστος με το λογικό εμπορικό κέρδος (με αγορανομική διάταξη και διατίμηση), μάσκες, αντισηπτικά και γάντια για να τα μοιράσουμε σε όλα τα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά και να δείξει η πατρίδα μας, το ανθρώπινο πρόσωπό της, σε αυτούς που αυτή την δύσκολη ώρα φυλάμε Θερμοπύλες ! Η μάχη θα κριθεί στο αν θα καταφέρουμε να ΜΗΝ επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας. Σε αντίθετη περίπτωση δε μπορούμε  να γνωρίζουμε  αν τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά θα μπορούν να διασφαλίσουν την προστασία των εργοδοτών, των εργαζομένων, των πελατών αλλά και των οικογενειών όλων των παραπάνω΄΄.

Καταλήγοντας, μεταφέρει την αγανάκτηση, λέγοντας: ΄΄Πραγματικά η αγανάκτηση της Διοίκησης του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας και των μελών του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού οργάνου της Αιγιάλειας  που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε είναι δικαιολογημένη και περιμένουμε άμεσα ανταπόκριση!΄΄.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Ε.Σ.Α., Λάμπης Παπαδόπουλος, με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες προέβη στην ακόλουθη δήλωση: ΄΄Ως πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας το θεωρώ ανεπίτρεπτο να μη μπορεί να μας προστατεύει το ίδιο το κράτος, όταν μάλιστα αυτό είναι που μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε το καταναλωτικό κοινό!  Από την άλλη είναι ανεπίτρεπτο να ζούμε σήμερα καταστάσεις και ιστορίες που μας έχουν διηγηθεί οι παππούδες μας από την κατοχή με μαυραγορίτες! Η μάχη θα κριθεί στο αν θα καταφέρουμε να ΜΗΝ επιβαρύνουμε το Δημόσιο σύστημα Υγείας. Αξιότιμε κ.Υπουργέ γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σας ζητούμε να δώσετε στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους σαν τους καθ’ ύλην αρμόδιους γιατί γνωρίζουν πόσοι και ποιοι συνάδελφοι είναι ανοιχτοί και παλεύουν καθημερινά, τα απαραίτητα όπλα για να Μην νοσήσουμε΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Η Πολιτεία που σαν πρωταρχικό της στόχο έχει την όσο την δυνατόν μικρότερη απώλεια συνανθρώπων μας πρέπει να μας διασφαλίσει ότι και ο πιο «μικρός» συνάδελφος μας έμπορος και όλες οι μμε θα είναι προστατευμένες επαρκώς .Το μικρό Εμπόριο  ήταν και είναι πάντα μπροστάρης στις δύσκολες στιγμές της χώρας και πάντα έβαζε πλάτη στην οικονομική ανάκαμψη της Πατρίδας!!! Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Αναμένουμε την βοήθειά σας!!!΄΄.

Συστάσεις προς εμπόρους και καταστηματάρχες από τον πρόεδρο

Οδηγίες προς τις επιχειρήσεις που βάσει νόμου και λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό παραμένουν κλειστές, δίνει μέσω ανακοίνωσή του στα μέλη του Συλλόγου, ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος. Όπως αναφέρει, ΄΄βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας αλλά και για την βιωσιμότητα των μαγαζιών μας. Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν τα εμπορικά καταστήματα στην ζωή μιας πόλης φαίνεται τώρα που τα υποχρεωτικά λουκέτα είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες και αντί για χρώμα, βοή και ζωντάνια έχουμε σκοτάδι, σιγή και μελαγχολία. Για την ασφάλεια της περιουσίας μας, την ψυχολογία όλων μας και την αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών, σας υπενθυμίζουμε  να αφήνετε όσο δυνατόν περισσότερα  και για μεγαλύτερο διάστημα τα φώτα στα καταστήματά μας ανοιχτά.  Επίσης , σας υπενθυμίζουμε να κάνετε πολλούς καθημερινούς ελέγχους στις επιχειρήσεις μας όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου. Προσέχουμε την υγεία μας και «μένουμε σπίτι», αλλά δεν εφησυχάζουμε μέχρι να ξαναγυρίσουμε στην μάχη της καθημερινής εμπορικής μας ζωής! Σαν επικεφαλής του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγαλείας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι καθημερινά δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα, στέλνουμε υπομνήματα, κάνουμε επαφές και πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να διαφυλάξουμε και να κατοχυρώσουμε τα συμφέροντα του Εμπορίου και της Επιχειρηματικότητας όλης της Αιγιάλειας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr