background img
banner
banner

Απολύμανση κοινοχρήστων χώρων από την αντιδημαρχία Καθαριότητας

ΜΕ ΡΙΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΟΥ COVID – 19

Εκτεταμένη επιχείρηση απολύμανσης κοινοχρήστων χώρων πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας, με σκοπό την προστασία των πολιτών από τα μικρόβια στο πλαίσιο της λήψης μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό covid-19. Χθες καθαρίστηκε όλο το κέντρο του δήμου, πλύθηκαν πλατείες, πεζοδρόμια και δρόμοι ακόμη του κέντρου, ενώ σήμερα η δραστηριότητα θα μεταφερθεί στις έδρες αλλά και σε άλλα σημεία Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου.

Υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Νίκου Καραΐσκου, στις 9.00 το πρωί της Τετάρτης 18/3, η επιχείρηση ξεκίνησε από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων εκεί όπου το αυτοκίνητο αλλά και υπάλληλος του δήμου έπλυναν την πλατεία καθώς και τα παγκάκια που κάθεται ο κόσμος, ο οποίος μάλιστα έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω μη λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ΄΄μαζί με το νερό με το οποίο πλένονται οι δημόσιοι χώροι, χρησιμοποιείται και ειδικό υγρό για απολύμανση, εγκεκριμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το οποίο είναι ακίνδυνο και καταπολεμά το μικρόβιο μέσω του οποίου μεταδίδεται ο κορωνοϊός΄΄. ΄΄Στόχος μας είναι αφενός να διατηρούμε καθαρή την πόλη και την περιοχή μας και αφετέρου να προφυλάξουμε τους δημότες μας΄΄. Παράλληλα, παρατήρησε πως η ημέρες προσφέρονται από τη στιγμή που δεν κυκλοφορούν πολύ οι πολίτες λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν και – ευτυχώς – αρκετοί είναι αυτοί που σέβονται, ακολουθώντας τις υποδείξεις των επιστημόνων και του ΕΟΔΥ και παραμένοντας στα σπίτια τους.

Στη συνέχεια, η επιχείρηση απολύμανσης μεταφέρθηκε στην Τρίγωνη Πλατεία, την οδό Κλ. Οικονόμου, τα πεζοδρόμια, τους κάδους απορριμμάτων, την πλατεία Αγ. Λαύρας, αλλά και τα σημεία υποδοχής των τραπεζών όπου συγκεντρώνεται κόσμος στα ΑΤΜ. Ακολούθως, το συνεργείο του δήμου μετέβη στην πλατεία Φανερωμένης εκεί όπου είχε ενημερωθεί ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού π. Αθανάσιος Λιακόπουλος. Μάλιστα, μέσω του protionline.gr, ο πατήρ Αθανάσιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον αντιδήμαρχο κ. Καραΐσκο για την προσπάθειά του και για τον καθαρισμό του προαυλίου του Ιερού Ναού, στον οποίο, παρότι δεν τελούνται Ιερές Λειτουργίες στο πλαίσιο της απαγόρευσης που ισχύει για την προστασία της δημόσιας υγείας, εντούτοις υπάρχει επισκεψιμότητα από πιστούς που επιθυμούν να προσευχηθούν τις δύσκολες αυτές ώρες.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 18/3 πραγματοποιήθηκε απολύμανση και στο Ίδρυμα Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος», στο χώρο της λαϊκής αγοράς, εκεί όπου απολύμανση θα πραγματοποιηθεί και την προσεχή Κυριακή, καθώς επίσης και στις οδούς Νικολάου Πλαστήρα, Ταξιαρχών, Βασ. Κωνσταντίνου, αλλά και στην Ανδρέου Λόντου και στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καραΐσκος στο protionline.gr, η απολύμανση θα συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Διακοπτό, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στην περιοχή της Ακράτας και της Αιγείρας και την προσεχή Δευτέρα 23 του μήνα στις περιοχές Σελιανιτίκων και Ροδοδάφνης.

Προμήθεια απολυμαντικών αλλά και απολύμανση δημοτικών κτιρίων

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Αιγιαλείας ενέκρινε τη διενέργεια της υπηρεσίας με τίτλο «Απολύμανση δημοτικών κτιρίων», εκτιμώμενης αξίας 3.782€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Την σχετική τεχνική έκθεση συνέταξε στις 16 Μαρτίου η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του δήμου, ενώ η εργασία «Απολύμανση δημοτικών κτιρίων» ανατέθηκε στην αιγιώτικη εταιρεία «Π. Αποστολοπούλου- Σ. Φίλης Ο.Ε.».

Η δαπάνη που προκαλείται από την συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ίδιους πόρους, στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους, όπου θα εγγραφεί η σχετική πίστωση, η οποία θα βαρύνει τον ανάλογο Κ.Α. όταν εκδοθεί η σχετική Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης. Ο χρόνος εκτέλεσης της ανωτέρω παροχής υπηρεσίας ορίζεται για διάστημα ενός μήνα περίπου από την ημερομηνία της υπογραφής της σύμβασης.

Επίσης, ο δήμος έχει εγκρίνει τη διενέργεια της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια απολυμαντικών υγρών για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας και για την ασφάλεια των εργαζομένων», εκτιμώμενης αξίας της τεχνικής έκθεσης 2.500 ευρώ, με Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης λόγω του ότι τα συγκεκριμένα είδη δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ήδη συνταχθείσα μελέτη και η οποία είναι σε εξέλιξη. Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση για τον Δήμο Αιγιαλείας θα καλυφθεί από ιδίους πόρους, στον προϋπολογισμό εξόδων του τρέχοντος έτους έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση, η οποία θα βαρύνει τον Κ.Α. 00-6495 και έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr