background img
banner
banner

Δουλεύουν εκτεθειμένοι και χωρίς κέρδος…

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ… ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΤΖΙΡΟΥΣ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις επιχειρήσεων της Αιγιάλειας οι οποίες, αφενός εκ του νόμου υποχρεούνται να λειτουργούν, παρά τον κίνδυνο εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού covid-19, αφετέρου εκτιμούν ότι δεν βοηθιούνται από το κράτος τη στιγμή που οι τζίροι τους έχουν μειωθεί από 50% έως 70%… Πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιεία, περίπτερα, επαγγελματίες που ασχολούνται με την μεταποίηση, ουσιαστικά δηλώνουν ότι έχουν βρεθεί εκτός μέτρων και ευεργετημάτων ενώ οι υποχρεώσεις τους… τρέχουν.

Μάλιστα, από τη στιγμή που η κυκλοφορία έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στην Αιγιάλεια και κατ’ επέκταση και η αγοραστική ζήτηση, ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να λειτουργούν υπό συγκεκριμένο ωράριο και βέβαια να επιχορηγηθούν για τα άτομα που υποχρεούνται να απασχολούν.

Έως 70% πτώση στα πρατήρια υγρών  καυσίμων της περιοχής

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε στo protionline.gr ο γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων Βασίλης Σίδερης: ΄΄Εκ του νόμου υποχρεούμαστε να παραμένουμε ανοιχτοί, καθώς τα πρατήρια υπάγονται στις επιχειρήσεις που δεν αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, οι τζίροι στις επιχειρήσεις μας, εξαιτίας της περιορισμένης κυκλοφορίας του κόσμου, έχει μειωθεί κατά 60% με 70%, σε κάποια πρατήρια κεντρικά λιγότερο σε κάποια πιο έξω περισσότερο. Λειτουργούμε π.χ. τα απογεύματα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή κίνηση και είμαστε στις επιχειρήσεις μας ακόμη και σε… νεκρές ώρες, ενώ δεν έχουμε δικαίωμα περιορισμού χρόνου λειτουργίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεών μας και την πολύ μεγάλη μείωση των κερδών, γεγονός που καθιστά ασύμφορη τη λειτουργίας μας΄΄.

Εκτός λειτουργίας πλυντήρια

Παράλληλα, ο γραμματέας της Ένωσης στάθηκε και σε ένα ακόμη θέμα που αφορά τα πρατήρια: ΄΄Πολλοί συνάδελφοι έχουν στηριχθεί στη λειτουργία των πλυντηρίων τους, απασχολώντας μάλιστα προσωπικό ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Πλην όμως, εκ των συνθηκών κι επειδή εκτιμούν ότι μέσω των πλυντηρίων μπορεί να μεταδίδονται μικρόβια επικίνδυνα για τον ιό, τα έχουν θέσει εκτός λειτουργίας και βέβαια δεν μπορούν να απολύσουν προσωπικό΄΄.

Ελλιπή μέτρα

Κι όλα αυτά ενώ δεν έχει δοθεί η παραμικρή βοήθεια προς τα πρατήρια: ΄΄Η δράση του κράτους ως προς τη λήψη μέτρων προστασίας είναι ανύπαρκτη. Ούτε καν μας έχει στείλει οδηγίες για το πώς μπορούμε να απολυμάνουμε τις επιχειρήσεις μας και τι πρέπει να χρησιμοποιούμε. Δεν έχουμε καν μάσκες λόγω της έλλειψης στο εμπόριο, κανείς δεν μας προμήθευσε αντισηπτικά, ενώ εξακολουθούμε να συναλλασσόμαστε με κόσμο. Και βέβαια, είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης των περιπολιών της Αστυνομίας, διότι εξαιτίας αυτής της ερημιάς, κάποιοι επιτήδειοι καιροφυλακτούν. Άλλωστε και στο παρελθόν έχει αποδειχθεί πως τα πρατήρια αποτελούν τον εύκολο στόχο…΄΄, σημειώνει ο κ. Σίδερης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr