background img
banner
banner

Ενισχύεται η Οικονομική Επιτροπή

ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με Τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, αφαιρέθηκαν δύο αρμοδιότητες από τα Δημοτικά Συμβούλια και μεταφέρθηκαν στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, ήτοι σε συλλογικό όργανο την πλειοψηφία του οποίου διαθέτει ο Δήμαρχος. Η 1η παρέμβαση αφορά την αρμοδιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της καθαριότητας, του πρασίνου, του ηλεκτροφωτισμού. Η Κυβέρνηση αντικατέστησε την παρ.1 του αρ.61 του ν.3979/2011, την οποία η ίδια είχε στα τέλη Οκτωβρίου αντικαταστήσει με το αρ.178 του ν.4635/2019.Διέγραψε το Δημοτικό Συμβούλιο και έβαλε στη θέση του την Οικονομική Επιτροπή.

Με τη δεύτερη παρέμβαση, ομοίως μεταφέρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή των Δήμων η αρμοδιότητα να αποφασίζει για την υποβολή προτάσεων εκ μέρους του Δήμου για τη χρηματοδότηση ή επιχορήγηση δράσεων, προγραμμάτων και αντίστοιχων έργων από εθνικούς πόρους ή/και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και οποιουδήποτε άλλου Φορέα. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για” κατάπτυστη” “Ντροπολογία” και “πραξικοπηματική απόφαση” της Κυβέρνησης, στηλιτεύοντας ότι “εν κρυπτώ, εμβόλιμα και απροειδοποίητα” διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των Δήμων, “ξεπερνώντας με διαδικασίες «bypass» ακόμη και την βούληση των Δημοτικών Συμβουλίων που είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων των Δήμων”.

Στα επίσημα Πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής λοιπόν, καταγράφεται η ψηφοφορία των πολιτικών κομμάτων για την αριθμ.219/42 Τροπολογία, ως εξής:

  • Ν.Δ. ΝΑΙ
  • ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ
  • Κίνημα Αλλαγής ΝΑΙ
  • ΚΚΕ ΟΧΙ
  • Ελληνική Λύση Παρών
  • ΜέΡΑ 25 ΟΧΙ

Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr