background img
banner
banner

Επιχείρηση… καθαρισμού του νεκροταφείου Ροδοδάφνης

ΚΑΙ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΚΟΛΗΣ

Ουσιαστική παρέμβαση για τον καθαρισμό του κοιμητηρίου στην Ροδοδάφνη πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τριήμερο από τον δήμο Αιγιαλείας με μέριμνα του συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας. Η αλλαγή είναι εμφανής από χθες δεδομένου ότι είχε μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που είχε καθαριστεί πάλι ο χώρος.

΄΄Είναι γεγονός ότι ο χώρος του κοιμητηρίου είχε παραμεληθεί κάπως αφού είχε περάσει καιρός από τον τελευταίο καθαρισμό και τα παράπονα του κόσμου ήταν δικαιολογημένα. Οι εργάτες καθαριότητας του δήμου, ασχολήθηκαν επισταμένα για τρεις ημέρες με το κοιμητήριο Ροδοδάφνης και πραγματικά καθαρίστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη. Απομακρύνθηκαν κλαδιά, κόπηκαν τα χόρτα που είχαν «πνίξει» τους διαδρόμους, έφυγαν τα σκουπίδια και από προχθές το μεσημέρι, ο χώρος έχει την εικόνα που αρμόζει σε έναν χώρο που πρέπει να σεβόμαστε. Ελπίζουμε ότι και οι συνδημότες μας θα φροντίσουν να τον διατηρούν καθαρό΄΄, επισήμανε στo protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη έργο εκτελείται από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζεται, στην περιοχή της Άκολης αυτή τη φορά. Πρόκειται για την αντικατάσταση πλακιδίων στα πεζοδρόμια κατά μήκος της κεντρικής οδού που καταλήγει στη θάλασσα. Όπως είπε ο κ. Παλαιολογόπουλος, ΄΄το έργο αυτό εκτελείται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Σε πάρα πολλά σημεία, από τις ρίζες των δέντρων είχαν ανασηκωθεί τα πλακάκια και ήταν επικίνδυνα. Τα συνεργεία του δήμου ξηλώνουν τα παλιά και τοποθετούν νέα πλακάκια για την ασφάλεια των πεζών αλλά και την βελτίωση της αισθητικής΄΄.

Σκέψεις και για την παραλία εν αναμονή της τουριστικής σεζόν που ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει…

Από εκεί και πέρα, οι… σκέψεις του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας στρέφονται στις παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στην παραλία της Άκολης εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, με τον πρόεδρο ωστόσο να αναφέρει: ΄΄Έχουμε κάποιες ιδέες που θέλουμε να γίνουν πράξη, όπως π.χ. η αντικατάσταση των κάδων, όμως προέχει να βγούμε από όλο αυτό που βιώνουμε με τον κορωνοϊό, διότι δεν γνωρίζουμε καλά – καλά τι θα γίνει και πότε θα αρχίσει η τουριστική σεζόν΄΄.

Τέλος, ο κ. Παλαιολογόπουλος παρατηρεί πως λόγο των μέτρων της πανδημίας παρατηρείται επισκεψιμότητα και διαμονή στα παραθεριστικά σπίτια της περιοχής, γεγονός που αυξάνει τον όγκο των απορριμμάτων.

΄΄Πρέπει να σημειώσουμε πως παρότι έχει αυξηθεί ο όγκος, η αποκομιδή γίνεται κανονικά και παρότι οι κάδοι γεμίζουν συνεχώς πλέον, δεν παρατηρείται το παραμικρό πρόβλημα με την καθαριότητα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr