background img
banner
banner

Επιχείρηση της Αστυνομίας στα Σελιανίτικα, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 30 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, από την 14-03-2020 αργά το βράδυ, μέχρι και την 15-03-2020 το μεσημέρι, στην Πάτρα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος των Σελιανιτίκων Αιγιαλείας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα δύο 41χρονους αλλοδαπούς άνδρες, δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 51 και 33 ετών, καθώς και μια 53χρονη ημεδαπή.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλων και δικαστικών.

Επιπλέον, συνελήφθη και ένας 34χρονος αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και βιαιοπραγία σε βάρος υπαλλήλων και δικαστικών.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πωλούσαν την κάνναβη, σε περιοχές της Αχαΐας, έχοντας διακριτούς ρόλους μεταξύ τους.

Ειδικότερα, οι δύο 41χρονοι αλλοδαποί προμήθευαν τους τρεις ημεδαπούς, με μεγάλες ποσότητες κάνναβης, τις οποίες οι τελευταίοι τις διακινούσαν σε τοξικομανείς.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες τους τελευταίους δέκα μήνες είχαν διακινήσει (31) κιλά κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, περίπου (93.000) ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα μέλη της οργάνωσης, καθώς και στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν (47,6) γραμμάρια κάνναβης, διαμοιρασμένης σε επτά ανισοβαρείς συσκευασίες, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, επτά κινητά τηλέφωνα, καθώς  και το χρηματικό ποσό των (4.735) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr