background img
banner
banner

Ζητούν να… μείνουν εστία, υπεύθυνα και αλληλέγγυα…

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Να μην απομακρυνθούν από τις φοιτητικές εστίες για όσο καιρό υπάρχει η κρίση του κορωνοϊού ζητούν φοιτητές, εκφράζοντας φόβους ότι μετακινούμενοι και πηγαίνοντας στις πόλεις τους μπορεί να γίνουν φορείς μετάδοσης του ιού. Ανάμεσα στους φοιτητές που εκφράζουν τον προβληματισμό τους και φοιτήτρια από την Αιγιάλεια, η οποία διαμένει τα τελευταία πέντε χρόνια στην Αθήνα, καθώς είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως αναφέρει η φοιτήτρια, η οποία διαμένει στις εστίες του Πανεπιστημίου, ΄΄την περασμένη Κυριακή εκδόθηκε Φ.Ε.Κ. από την κυβέρνηση, με το οποίο εκκενώνονται οι εστίες στέλνοντας χιλιάδες φοιτητές προς όλα τα μέρη της Ελλάδας, παρά τον κίνδυνο διασποράς του ιού. Την επικινδυνότητα του μέτρου επισημαίνουν και όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ελλάδας σε επίσημη ανακοίνωσή τους, την οποία επισυνάπτω παρακάτω. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας να μην μετακινηθούμε από τις εστίες. Για αυτό ζητάμε τη στήριξη όλων, ώστε να ακυρωθεί η παράλογη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης. Εμείς παίρνουμε την ατομική ευθύνη να μην υπακούσουμε στις εντολές της κυβέρνησης, αλλά σε αυτές των γιατρών. Επιλέγουμε να μην θέσουμε κανέναν σε κίνδυνο και να μην ρισκάρουμε να μεταδώσουμε τον ιό στην επαρχία. Θα συνεχίσουμε να μένουμε στην εστία, ανεξαρτήτως επιπτώσεων΄΄.

Κάποιοι δεν μπορούν να φύγουν από την εστία…

Επίσης, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων έχουν εκδώσει ψηφίσματα που καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες όλης της χώρας εν μέσω πανδημίας, απορρίπτοντας την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ότι είναι επικίνδυνο να φύγουμε από τις εστίες! Όπως τονίζουν, ΄΄αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δώσει κρατική χρηματοδότηση, ούτως ώστε να προφυλαχθούν οι εστιακοί από την νέα πανδημία, επιλέγει την εύκολη λύση, να πετάξει χιλιάδες εστιακούς έξω από τα σπίτια τους. Εκατοντάδες είναι οι εστιακοί που δεν μπορούν να φύγουν από την εστία για διάφορους λόγους: Δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους λόγω αστεγίας ή οικογενειακής κατάστασης. Οι οικογένειες τους ή οι ίδιοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Είναι είτε μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω της πανδημίας, είτε πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Εργάζονται για να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα τους ή της οικογένειας τους ή δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους (delivery, super market, βενζινάδικα κτλ)΄΄. Ζητούν ακόμη καμία υπενοικίαση ξενοδοχείου για στέγαση των εστιακών φοιτητών/τριών και πλήρη κάλυψη των αναγκών τους και των εργαζομένων (σίτιση, συντήρηση, καθαριότητα, μέτρα πρόληψης και προστασίας, απολυμάνσεις κτλ).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr