background img
banner
banner

Η παράταξη του Απ. Κατσιφάρα στη… μάχη κατά του κορωνοϊού

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΈΛΕΙΑ

«Η αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και εμπέδωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».
Με αυτήν τη δήλωση ο π. Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κήρυξε την έναρξη της πλατιάς, συμμετοχικής, διαδικτυακής ολομέλειας της παράταξης «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 29 Μαρτίου.

Τα μέλη της παράταξης συζήτησαν διεξοδικά τις πολιτικές αντιμετώπισης της τρέχουσας κατάστασης καθώς και τη στελέχωση των επιτροπών λειτουργίας της, σε μια συνεδρίαση πρωτόγνωρη για μαζικές πολιτικές διαδικασίες και μάλιστα, υπό τις συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης που βιώνει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Όπως μεταξύ άλλων, τονίζεται στο ψήφισμα της Ολομέλειας, ΄΄σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από σχέδιο και στοχευμένες δράσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Έχουμε ανάγκη από γενναίες αποφάσεις, παγκόσμια αλληλεγγύη και μέριμνα για όλους εκείνους που την επαύριο της κρίσης θα πρέπει να ξαναβρούν τον βηματισμό τους και τις ζωές τους με όρους αξιοπρέπειας και ελπίδας. Να αποτρέψουμε τη διεύρυνση των ανισοτήτων και να προστατέψουμε τα δημοκρατικά και κοινωνικά κεκτημένα.

Με δεδομένη την ανάγκη υλοποίησης ενός αποτελεσματικού και δίκαιου συστήματος τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά και τη νεολαία μας, θεωρούμε ότι άμεσα το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες οποίες θα διασφαλίζουν ότι οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου καθώς και τα παιδιά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές θα έχουν ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση τους στις υποδομές εκπαίδευσης (Η/Υ, ευρυζωνικότητα κλπ),αλλά και ότι η πλατφόρμα θα αναβαθμιστεί με τη χρήση των απαιτούμενων πόρων, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει τεχνικά στην ταυτόχρονη χρήση από χιλιάδες οικογένειες. Να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί χωρίς τα αναγκαία εφόδια εκπαίδευσης΄΄.

Με αυτό το σκεπτικό, η παράταξη τοποθετείται υπεύθυνα στηρίζοντας τα επιστημονικής τεκμηρίωσης μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού και καλεί τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια υπευθυνότητα.

Καλεί όμως και τους φορείς της συντεταγμένης πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν οι οποίες, προφανώς, είναι οι μεγαλύτερες και οι σοβαρότερες.
Όπως σημειώνει, ΄΄η διαχείριση μιας τόσο σοβαρής κρίσης απαιτεί από όλους μας υπευθυνότητα και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε λογική που με πρόσχημα την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, οδηγεί στον άδικο και άνισο επιμερισμό εις βάρος των αδυνάτων, όπως με την περίπτωση της οριζόντιας και χωρίς περιορισμούς δυνατότητα μείωσης του χρόνου απασχόλησης των εργαζομένων κατά 50% αλλά ούτε και με τα «αντίδωρα» επιταγών κατάρτισης προς τους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους. Η ενίσχυση και αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,του ΕΣΠΑ και όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων πρέπει να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και κανόνες δικαίου και προτεραιοτήτων.Με όρους σοβαρούς και όχι επικοινωνιακής διαχείρισης ή υλοποίησης νεοφιλελεύθερων πολιτικών΄΄.

Επίσης, η παράταξη προχώρησε στην συγκρότηση επιμέρους Τομέων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr