background img
banner
banner

Κανόνες υγιεινής στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μπορεί στα δικαστήρια να μην έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό covid-19, παρότι αποτελούν χώρο συνάθροισης πολιτών, ωστόσο ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου προχώρησε σε αποφάσεις προκειμένου να εμποδίσει τη διασπορά του ιού. Την ίδια στιγμή, προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου που ουδεμία απάντηση έχει λάβει στο αίτημά του για αναστολή λειτουργίας των Δικαστικών Μεγάρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι δικηγόροι ανέμεναν το υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει έκτακτα μέτρα προστασίας των πολιτών, δικηγόρων, γραμματέων, δικαστών και εισαγγελέων από τη μετάδοση της ασθένειας του κορωνοϊού κατά τη λειτουργία των δικαστηρίων, με προσωρινή αναστολή λειτουργίας των συνεδριάσεων ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη. ΄΄Ξεφεύγει κάθε λογικής να κλείνουν τα σχολεία και να είναι ανοιχτά τα δικαστήρια, όπου ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι ασύλληπτα μεγαλύτερος από τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχει έλεγχος σε άτομα που εισέρχονται΄΄, αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, προσθέτοντας: ΄΄Εύχομαι να μην γίνει αυτό που εύλογα φοβόμαστε… Παρ όλο που το έχουμε αιτηθεί…΄΄.

Θα προσέρχονται ένας – ένας

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 10 Μαρτίου, ενημέρωσε ότι λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού covid- 19 στον νομό Αχαΐας, για την προστασία των δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών, λειτουργών, δικηγόρων και πολιτών, αποφάσισε: 1)Στα γραφεία των εργαζομένων στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου οι ενδιαφερόμενοι προς εξυπηρέτηση θα εισέρχονται ένας – ένας αυστηρά και με σειρά προτεραιότητας, με την παράκληση να τηρούνται οι γνωστοί κανόνες υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί.
2)Οι συμμετέχοντες στις ποινικές δίκες θα εισέρχονται στα ακροατήρια κατά υπόθεση, η οποία όταν εκφωνείται, θα ενημερώνονται από τη φρουρά του ακροατηρίου και θα αναγράφεται ο αριθμός της δίκης και στον φωτεινό πίνακα που βρίσκεται στην είσοδο κάθε ακροατηρίου. Όσον αφορά τις πολιτικές συνεδριάσεις (επειδή δεν υπάρχει φρουρά και φωτεινός πίνακας) θα τηρούνται τα παραπάνω με την παράκληση η ενημέρωση των πολιτών στην εκφώνηση των υποθέσεων να γίνεται με τη βοήθεια των συνηγόρων (όσο αυτό είναι δυνατόν). ΄΄Παρακαλούμε να τηρείται τους κανόνες υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί΄΄, σημειώνει τέλος η διοίκηση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr