background img
banner
banner

Κοινή αγωνία για την τοπική οικονομία…

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ… ΕΛΕΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου που υφίσταται τις τραγικές συνέπειες μιας πρωτόγνωρης κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας, μετέφερε στον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου και ο πρόεδρος των εμπόρων εκπροσώπησε το προεδρείο που ομόφωνα αποφάσισε να παραβρεθεί μόνο ένα άτομο, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας λόγω του κορωνοϊού.
Για αρκετή ώρα και οι δύο αναφέρθηκαν τόσο στα οικονομικά προβλήματα του δήμου Αιγιαλείας και τις επιχειρηματικότητας, όσο και τη γενικότερη πορεία της τοπικής οικονομίας, εκφράζοντας την αγωνία τους για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα.

Άσκηση πίεσης για ικανοποίηση αιτημάτων

Ο κ. Παπαδόπουλος παρέδωσε και προσωπικά τα δύο υπομνήματα του Συλλόγου στον δήμαρχο θέλοντας να ασκήσει με αυτό τον τρόπο πίεση για το κατεπείγον του θέματος που αφορά μεγάλη μερίδα πολιτών. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, πως γίνεται αποδέκτης καθημερινά από διαμαρτυρίες Εμπόρων που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ήδη βρίσκονται σε απόγνωση. Μίλησε για τις θέσεις της Ομοσπονδίας προς την κυβέρνηση. Ανέλυσε τη θέση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας για απαλλαγή πληρωμής δημοτικών φόρων και τελών, ιδιαίτερα για αυτούς τους συναδέλφους του που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. Έκανε αναφορά σε αυτούς που νοικιάζουν δημοτικά κτίρια και έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Αναφέρθηκε στη ΔΕΥΑ και ζήτησε την παράταση πληρωμής των λογαριασμών.

Ζητήθηκε επανασύνδεση ρεύματος, νερού και ίντερνετ…

Τέλος, ζήτησε από τον δήμαρχο να συνδέσει ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, INTERNET σε όσους πολίτες έχουν κοπεί αυτά τα αγαθά και για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κρίση. Ο πρόεδρος των Εμπόρων έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του δημάρχου σε οποιονδήποτε αγώνα και για οποιαδήποτε μορφή πίεσης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Κατανόηση από τον κ. Καλογερόπουλο

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, ΄΄ηταν μια συνάντηση σε κλίμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης για το δύσκολο ρόλο τόσο του δημάρχου όσο και του προέδρου, σε μία κρίσιμη για την ανθρωπότητα αλλά και για την χώρα περίοδο, όπου όλα είναι ρευστά και όλα δοκιμάζονται. Ο δήμαρχος έδειξε να αντιλαμβάνεται τα δίκαια αιτήματα μεγάλου μέρους των εμπόρων της περιοχής που έλαβαν φωνή μέσω του προέδρου τους Λάμπη Παπαδόπουλου΄΄.

Λάμπης Παπαδόπουλος: ΄΄Μαζί με το προεδρείο, στην πρώτη γραμμή…΄΄

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος, ΄΄εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της Αιγιάλειας, μας έλαχε ο κλήρος να είμαστε αυτοί που μπαίνουν μπροστάρηδες και ίσως και να γινόμαστε κάπως δυσάρεστοι γιατί ζητούμε πράγματα και πιέζουμε συνέχεια για τους εμπόρους μέλη μας αλλά και τους συμπολίτες μας. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους μας εμπόρους, ότι με θάρρος, παρρησία και αγωνιστικότητα θα βρισκόμαστε μαζί με όλο το προεδρείο στην πρώτη γραμμή και θα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δίνουμε φωνή σε όλους. Δεν είμαστε απέναντι σε κανένα, αντίθετα είμαστε δίπλα σε όλους τους φορείς που στηρίζουν την βιωσιμότητα των μαγαζιών μας σε όλη την Αιγιάλεια΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr