background img
banner
banner

Κορωνοϊός και τράπεζες: Τι ισχύει για αναλήψεις, καταθέσεις και πληρωμές λογαριασμών

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει ανακοινώσει από την Τρίτη 24 Μαρτίου νέα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού για τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους στα καταστήματα.

Χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός σε αναλήψεις και καταθέσεις η ΕΕΤ είχε εκδώσει ανακοίνωση για το ποιες συναλλαγές θα μπορούν οι πελάτες να πραγματοποιούν στα καταστήματα και ποιες μόνο μέσω των ΑΤΜ. Στόχος είναι καταθέσεις και αναλήψεις έως συγκεκριμένα ποσά να γίνονται στα ΑΤΜ, ενώ οι εξοφλήσεις λογαριασμών να γίνονται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ.

Ποιες συναλλαγές πραγματοποιούνται και ποιες όχι

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα
  • Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Στα 50 ευρώ το όριο ανέπαφων συναλλαγών

Παράλληλα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε πως για την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ. Ετσι από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr