background img
banner
banner

Κωστής Βλάχος: «Όπλο η έδρα μας, δουλεύουμε για την ετοιμότητα»

ΣΤΟ «ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ» ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Η ΑΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Όμορφο το παρθενικό ταξίδι του σωματείου των Καλαβρύτων στην Α΄ κατηγορία, ένα ταξίδι που στον ορεινό δήμο το επιθυμούν να έχει διάρκεια και αγωνιούν για την κατεύθυνση που θα πάρουν, στο «σταυροδρόμι» που διαχωρίζει την Α΄ από την Β΄ κατηγορία ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Με …οδηγό τον προπονητή Κωστή Βλάχο και υποστηρικτές -συνεπιβάτες τον Τάκη Βαρβιτσιώτη με τα λοιπά μέλη της διοίκησης και τους ποδοσφαιριστές, το …λεωφορείου του πόθου της παραμονής, καλείται να ξεπεράσει κάποια …εμπόδια, ώστε στο φινάλε των αγώνων μπαράζ να πάρει την πολυπόθητη κατεύθυνση, εισβάλλοντας στην λεωφόρο της μεγάλης Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Τα γνωστά …άγνωστα εμπόδια αθροίζουν στο νούμερο οκτώ και προέρχονται από τον 1ο όμιλο της Α΄κατηγορίας.
Θα είναι μια σειρά αγώνων εξόντωσης με το σύνθημα «ο θάνατός σου η ζωή μου» να κυριαρχεί στις αδυσώπητες μάχες που θα ακολουθήσουν.
Ο προπονητής της ΑΕ Καλαβρύτων Κωστής Βλάχος, ανοίγει στο protionline.gr τα χαρτιά του και μεταφέρει τις απόψεις του για τους αντιπάλους και την προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία:

Σου αναλογεί η επιτυχία της παρθενικής παρουσίας της ΑΕ Καλαβρύτων στην Α΄ κατηγορία. Καλείσαι τώρα να την διατηρήσεις ψηλά. Πως πήγε το πρωτάθλημα και πόσο επηρεάστηκε η ομάδα από τις κακοτυχίες των τραυματισμών και των χαμένων βαθμών στο 90+;

Μερίδιο στην επιτυχία έχουν όλοι ανεξαιρέτως. Ανεξαρτήτως προβλημάτων που λίγο – πολύ είναι γνωστά για το σωματείο μας, θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ομάδα στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία. πιστεύω και το έχουν δει όσοι μας παρακολουθούν, η εικόνα μας είναι για την Α΄ κατηγορία.
Για πρώτη φορά στην Α΄ κατηγορία και με δεδομένη την απειρία των περισσότερων παικτών, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από την πορεία της ομάδας. Όσον αφορά τους χαμένους βαθμούς, είναι μια σοβαρή συγκομιδή, που θα μας είχε διατηρήσει από τώρα στην κατηγορία.
Προσπερνάμε τις ατυχίες, βαδίζουμε με τα τωρινά δεδομένα.

Πως θα χαρακτήριζες την σημερινή ετοιμότητα, καθώς και την πληρότητα του ρόστερ;

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ποτέ δεν είχαμε όλο το έμψυχο υλικό στη διάθεσή μας, που σημαίνει ότι η ομάδα κινήθηκε στα γήπεδα κάτω από τις πραγματικές της δυνατότητες. Μετά τους τραυματισμούς (Καλαμαράς, Παπαγεωργίου, Σταματόπουλος, Αντύπας, Φάκος, ο στρατευμένος Ασπρούκος….) έχουν αρχίσει κάποιες επιστροφές, όπως αυτή του Καλαμαρά και του Παπαγεωργίου, οι οποίοι είναι σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους, μπορούν με την ποιότητα που τους χαρακτηρίζει, να προσθέσουν δυναμική στην ομάδα μας.
Στη διάθεση του ρόστερ έχει επιστρέψει και ο Αντύπας, ο οποίος πραγματικά είναι άξιος συγχαρητηρίων, αφού βάζει μπροστά τον δυνατό του χαρακτήρα, για να ξεπερνά τα προσωπικά του προβλήματα.

Υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που σας χωρίζει από τα πλέι άουτ, πιστεύεις ότι είναι αρκετό για να προετοιμαστεί κατάλληλα η ΑΕ Καλαβρύτων;

Μας δίνει την ευκαιρία τουλάχιστον να αποφορτιστούμε από την ένταση και την πίεση του πρωταθλήματος. Η επικείμενη διαδικασία των μπαράζ, μας είχε κουράσει σωματικά και ψυχολογικά, αφού είχαμε παράλληλα να αντιμετωπίσουμε και τα πολλά προβλήματα των απουσιών.
Πιστεύω ότι με τις επιστροφές και την ψυχολογική ηρεμία που θα αποκτήσουμε σε όλο αυτό το διάστημα, θα μας κάνει πιο δυνατούς, θα μας φέρει περισσότερο κοντά στον στόχο.
Παράλληλα θα ήθελα να τονίσω πως η διαδικασία των μπαράζ μας φέρνει να αντιμετωπίσουμε ομάδες που διαθέτουν πλαστικό χλοοτάπητα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και γι’ αυτό τον λόγο έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε κάποιες προπονήσεις στο γήπεδο Πλαστήρα.

Η προκήρυξη σας οδηγεί να παραταχθείτε αντίπαλοι με άγνωστες του ομίλου σας ομάδες. Έχετε κάποια άποψη για τα σωματεία που θα αντιμετωπίσετε;

Έχουμε μια εικόνα σχεδόν για όλους τους αντιπάλους μας. Έχω ξεχωρίσει τον Πήγασο Μπεγουλακίου, την Πάτρα 2005, τον Δία, ομάδες τις οποίες θεωρώ ότι διαθέτουν μια επιπλέον ποιότητα και δυναμική.
Παράλληλα στα μπαράζ θα υπάρξουν κι άλλα στοιχεία που μπορεί να ευνοήσουν κάποια σωματεία. Για παράδειγμα η δύναμη της έδρας κι εκεί κατατάσσω το Λιμνοχώρι, καθώς και την Αναγέννηση Πάτρας.
Το σίγουρο είναι ότι κάθε παιχνίδι, κρύβει τους δικούς του κινδύνους. Καλούμαστε να αναμετρηθούμε σε 8 τελικούς, για να αποφύγουμε τις 4 τελευταίες θέσεις, που μπορεί να γίνουν 5 ακόμα και 6.

Ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι άουτ, προσφέρει στα σωματεία πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, μέσα από την κλήρωση που προηγήθηκε. Πως είδες το πρόγραμμα στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια της ΑΕ Καλαβρύτων;

Να ξεκινήσω από το δικό μας πλεονέκτημα, που είναι η δύναμη της δικής μας έδρας, γεγονός που θα δυσκολέψει τους αντιπάλους μας στο θετικό αποτέλεσμα.
Η κλήρωση θα έλεγα ότι μας επεφύλαξε το πλέον δύσκολο πρόγραμμα για το σωματείο μας, ανεβάζοντας τον δείκτη δυσκολίας του στόχου μας. Πρεμιέρα σε πλαστικό χλοοτάπητα και με δυνατό αντίπαλο όπως είναι η Δόξα Χαλανδρίτσας, ακολουθούν στα υπόλοιπα ομάδες με υψηλή βαθμολογία στην έδρα μας και δυνατές έδρες μακριά από τα Καλάβρυτα. Το δια ταύτα είναι ότι όλοι θα παίξουν με όλους, ο καθένας με το πρόγραμμα που του κληρώθηκε και μέσα από κει θα πρέπει να διεκδικήσει τους στόχους του.

Πως αποδέχθηκε η περιοχή των Καλαβρύτων την συμμετοχή σας στην Α΄ κατηγορία, πως σας συμπαραστέκεται ο φίλαθλος κόσμος και η διοίκηση;

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο η άνοδος αυτή και ανάλογα πανηγυρίστηκε. Ακόμα ο κόσμος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες και την αξία της κατηγορίας. Είδε στο γήπεδό μας αντιπάλους όπως ο Παναιγιάλειος, ο Αετός, ο Κεραυνός, ο Άρης, ο ΑΠΣ Πάτραι, επιθυμεί διακαώς όπως κι εμείς την παραμονή μας στην Α΄ κατηγορία.
Για τη διοίκηση και τον Τάκη Βαρβιτσιώτη τι να πω. Ήταν και θα είναι για πάντα ένα κομμάτι στην πορεία και την ιστορία της ομάδας, θεωρώ απαραίτητη την παρουσία του στην Α.Ε.Κ., αφού άνθρωποι σαν τον πρόεδρό μας, μπορούν να κρατήσουν ψηλά το λάβαρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε η μεγάλη του προσφορά από κάθε πόστο που έχει αναλάβει ξεκινώντας από ποδοσφαιριστής, του δίνει το δικαίωμα να συνδέει άμεσα το όνομά του με την επωνυμία της ομάδας (ΑΕ Καλαβρύτων – Τάκης Βαρβιτσιώτης). Να ευχηθώ από καρδιάς υγεία και καλή επιτυχία στα σωματεία της περιοχής μας και φυσικά την άνοδο στον Παναιγιάλειο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr