background img
banner
banner

Κόσμος στο κέντρο… ουρές έξω από τις τράπεζες…

ΠΑΡΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ – ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19

Εικόνα της εποχής πριν το κορωνοϊό παρουσίασαν χθες κεντρικοί δρόμοι του Αιγίου με την κίνηση να είναι αισθητά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Τα επαπομείναντα ανοιχτά καταστήματα αλλά και οι τράπεζες δέχθηκαν πολύ κόσμο σε σημείο που τα πεζοδρόμια έγιναν χώροι συναθροίσεων, γεγονός που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξάνει τον κίνδυνο διάδοσης του θανατηφόρου ιού covid-19.

Ο φόβος του κορωνοϊού δεν επηρέασε την πλειονότητα των συνταξιούχων, που στήθηκαν σε ουρές έξω από τις τράπεζες, καθώς καταβλήθηκαν οι συντάξεις. Αρκετός κόσμος περίμενε με υπομονή, ωστόσο δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, δεν τηρήθηκε το μέτρο ασφαλείας που έχει να κάνει με την απόσταση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των ατόμων σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντως, δεν ήταν λίγοι αυτοί είχαν λάβει κάποια μέτρα προστασίας, όπως είναι οι μάσκες στο πρόσωπο.

Ανησυχία από τον δήμαρχο, συζήτησε το θέμα  με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος

Την ανησυχία του για την «χαλαρότητα» με την οποία αρκετοί, δυστυχώς, πολίτες έχουν πάρει τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού, εκφράζει ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, μιας και το πρωί της Δευτέρας παρατηρήθηκε συνωστισμός σε κεντρικά σημεία της πόλης και ιδιαίτερα κοντά σε τράπεζες.

Ο κ. Καλογερόπουλος επικοινώνησε με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλη Ροδόπουλο, ο οποίος συμμερίστηκε την αγωνία του δημάρχου για την όλη κατάσταση.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καλογερόπουλος, οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και πως οι άσκοπες μετακινήσεις και συναθροίσεις, πέραν του ότι απαγορεύονται, μπορούν να γίνουν η αιτία να εξαπλωθεί στην πόλη ο επικίνδυνος ιός, με απρόβλεπτα και δυσάρεστα αποτελέσματα.

«Μένουμε σπίτι, τηρούμε όλα τα μέτρα προφύλαξης, προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν πρέπει να πάει χαμένη η προσπάθεια όλων μας από την αδιαφορία ολίγων. Έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο αγώνα που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα αν συμπεριφερόμαστε έτσι χαλαρά», τονίζει ο δήμαρχος σε δήλωσή του.

Πώς λειτουργούν οι τράπεζες

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Τρίτη, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ ενέτειναν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Έτσι, δεν πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές: Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ. Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS).

Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, η ΕΕΤ συστήνει στους συναλλασσομένους την αξιοποίηση των χρεωστικών τους καρτών και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζονται.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr