background img
banner
banner

Λήψη ουσιαστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

ΖΗΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Προτάσεις για το πώς πρέπει να χειριστεί η πολιτεία το θέμα του κορωνοϊού, καταθέτει μέσω ανακοίνωσής της η δημοτική παράταξη «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας» (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.). Αναφέρεται μάλιστα στην ανάγκη ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού.
Όπως τονίζει, ΄΄σε αυτές τις δύσκολες ώρες εξαιτίας της μεγάλης εξάπλωσης του κορωνοϊού, χρειάζεται ατομική και συλλογική πειθαρχία στα μέτρα υγιεινής για τον περιορισμό και τον έλεγχο της επιδημίας, κοινωνική αλληλεγγύη και συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και θα κληθεί να δώσει μία ακόμη πιο δύσκολη μάχη ,τις επόμενες μέρες και εβδομάδες΄΄.

Ο επικεφαλής της παράταξης Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος υπενθυμίζει πως όπως τόνισε και στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. δήμαρχος με φορείς της Εκπαίδευσης ,της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΄΄δεν αρκεί ο αυτοπεριοσμός και η ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση της σοβαρής επιδημίας. Πρέπει παράλληλα να παρθούν γενναία μέτρα θωράκισης του ανεπαρκούς Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού ,άνοιγμα των 100 κλειστών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επαρκής εξοπλισμός κ.ά. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή είναι ανεπαρκή και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες αφού οι 2.000 υγειονομικοί που πρόκειται να προσληφθούν για 2 χρόνια δεν αντικαθιστούν ούτε τους 3.500 συνταξιοδοτηθέντες και τα 15 έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας είναι μόνο μέρος των φετινών περικοπών που έφτασαν στα 40 εκ. Ακόμα η δήλωση του πρωθυπουργού ότι τα βάρη πρέπει να τα μοιραστούμε όλοι δεν πρέπει να γίνει δεκτή από τους εργαζόμενους γιατί αυτοί πλήρωναν και δεν έχουν ευθύνη για τα χάλια της δημόσιας υγείας΄΄.

Εξασφάλιση ατομικών μέτρων προστασίας γιατί οι πολίτες έχουν πέσει θύματα αισχροκέρδειας

Για το Νοσοκομείο Αιγίου σημειώνει πως ΄΄αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού και οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες. Είναι αναγκαία η ενίσχυσή του με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ,εγκατάσταση αναγκαίου εξοπλισμού για τις έκτακτες ανάγκες, διάθεση ικανού αριθμού κλινών αποκλειστικά για περιστατικά ύποπτα ή επιβεβαιωμένα για κορωνοϊό που δεν χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ. Επίσης χρειάζεται να συνεργαστούν όλα τα ιδιωτικά ιατρεία και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της πόλης. Ακόμα ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο. Παράλληλα σύναψη συμβάσεων του ΕΟΠΥ με τους ιδιώτες παθολόγους, πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς για επισκέψεις κατ’ οίκον ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο και δωρεάν εξασφάλιση ατομικών μέτρων προστασίας με μάσκες, είδη απολύμανσης κ.λπ. σε όλους τους πολίτες που τώρα έχουν γίνει θύματα απαράδεκτης αισχροκέρδειας΄΄.

Τέλος, επισημαίνει πως ‘‘πρέπει να παρθούν μέτρα οικονομικής στήριξης του λαού για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επέλασης του φονικού ιού και των ελευθέρων επαγγελματιών του δήμου μας με βάση το πλαίσιο του εμπορικού συλλόγου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr