background img
banner
banner

Λ. Σκαρτσίλας: «Θέλουμε τον κόσμο, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας έχοντας ξεχωρίσει σαν ποδοσφαιριστής, τείνει να αποδείξει πως είναι σε θέση να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και από τα διοικητικά πόστα.
Τι κι αν έφυγε από την Αναγέννηση Ροδοδάφνης και τον Μέγα Αλέξανδρο, για να …ξενιτευτεί σε Αίαντα Σαλαμίνας, Ολυμπιακό Βόλου, Καλλιθέα, Ερμιονίδα, Εθνικό Αστέρα, Παναχαϊκή και με συμμετοχές με την Εθνική Ενόπλων, η καρδιά του πάντα ανήκε στην πόλη του Αιγίου και τον Παναιγιάλειο.

Εδώ επέστρεψε σαν ποδοσφαιριστής, παρέμεινε εκεί όπου χτυπούσε η καρδιά του σαν διοικητικός πλέον, σε μια περίοδο ανασφάλειας και αμφισβήτησης για την πορεία του ιστορικού Αιγιώτικου Συλλόγου.

Ανοίγει την καρδιά του στo protionline.gr ικανοποιημένος από το έργο της διοίκησης, αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας, με έκκληση στο φίλαθλο κοινό να παραμείνει στο πλευρό της ομάδας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Γνώριζες εξ’ αρχής ότι αναλαμβάνοντας διοικητικό πόστο σε μια …παρατημένη ομάδα, ήταν ένα δύσκολο επιχείρημα που περιείχε μεγάλο ρίσκο. Πως κυλούν τα πράγματα στον Παναιγιάλειο;

Είχα απόλυτη γνώση για την κατάσταση της ομάδας και της ευθύνης που αναλαμβάνω. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα ήταν σε οριακό σημείο, ώστε να διακυβεύεται ακόμα και η ύπαρξή της.
Ήταν υποχρέωσή μας απέναντι στην ιστορία της και τον κόσμο να βγούμε μπροστά, αγνοώντας το όποιο ρίσκο. Με τους υπόλοιπους πλέον συνεργάτες – φίλους του ΔΣ, πήραμε την απόφαση να ετοιμάσουμε και να προχωρήσουμε σε ένα πλάνο, για την επανεκκίνηση της ομάδας, με κύριους άξονες την οργάνωση των Ακαδημιών, την αγωνιστική ταυτότητα που θα ταίριαζε στην ομάδα για την επάνοδο στις Εθνικές κατηγορίες. Παράλληλες υποχρεώσεις για να λειτουργήσουν τα «μελανόλευκα» γρανάζια, ήταν η οικονομική ανάκαμψη και αξιοπιστία στην τοπική κοινωνία – αγορά.
Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή είμαστε πολύ κοντά στο να υλοποιηθούν οι στόχοι του πλάνου μας.

Υπήρξε κάποιο γεγονός που μπορεί να σε έκανε να μετανιώσεις για την απόφασή σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μετανιώσει για κάτι. Κάθε άλλο είμαι πολύ ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία μας και την αγωνιστική διοίκηση. Με τους άξιους συνεργάτες να διοικούν με απόλυτη επιτυχία ο καθένας το πόστο του, έχουμε θέσει γερές βάσεις και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί και στο άμεσο μέλλον.

Τι είναι αυτό που σε διατηρεί στην «μελανόλευκη» ομάδα, πως καταφέρατε να επιστρέψετε σιγά – σιγά τον κόσμο στο γήπεδο;

Σίγουρα η αγάπη μου και ο σεβασμός για όλα αυτά που μου προσέφερε και με δίδαξε αυτή η ομάδα, είναι ο λόγος που με διατηρεί κοντά της ανιδιοτελώς.
Είναι χρέος μας να διατηρούμε τον αθλητισμό του τόπου μας σε επαγγελματικά και υψηλά στάνταρ, μέσα από την πλέον ιστορική ομάδα του τόπου μας.
Ο κόσμος αναγνωρίζει και βλέπει πλέον την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα μας σε όλους τους τομείς. Γεγονός που μας δίνει το κουράγιο να διευρύνουμε όλο και πιο πολύ ενέργειες που αποσκοπούν στην μεγέθυνση και πρόοδο του συλλόγου μας.

Με μικρά χρονικά περιθώρια από την ανάληψη της διοίκησης, τρέξατε μεταξύ άλλων να κτίσετε από το μηδέν μια ομάδα ανταγωνιστική. Ποια η άποψή σου για το παρόν και το μέλλον αυτής της ομάδας;

Έτσι ακριβώς. Από το μηδέν και με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας, ξεκινήσαμε ένα δύσκολο έργο που για πολλούς ήταν εξ’ αρχής χαμένη υπόθεση.
Η πίστη στο αποτέλεσμα, η ικανότητα και η χημεία της ομάδας κατάρτισης του ΔΣ, ξεπερνούσε επιτυχώς όλα τα εμπόδια.
Σε ότι αφορά το παρόν, η ομάδα έχει επιδείξει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα μέχρι τώρα, με ανταγωνιστικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, που δικαίως την έχουν αναδείξει σαν το μεγάλο φαβορί.
Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα έχει στελεχωθεί με ιδιαίτερα ταλαντούχους νεαρούς Αιγιώτες και Αχαιούς γενικότερα ποδοσφαιριστές και σε συνάρτηση με την οργανωμένη λειτουργία των Ακαδημιών, θεωρώ ότι το μέλλον θα τη δικαιώσει.

Ποιο το μέγεθος της ικανοποίησης στο ΔΣ για την ανταπόκριση του κόσμου όταν κλήθηκε να βοηθήσει, ή όταν το έκανε με πρωτοβουλία του;

Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι και τον ευχαριστούμε πολύ. Έχοντας ζήσει τον Παναιγιάλειο και σαν ποδοσφαιριστής, γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και είμαι σίγουρος ότι από το πρώτο παιχνίδι των μπαράζ με την Αχαϊκή, θα ζωντανέψει μνήμες από τα παλιά.

Κάνουμε εισαγωγή σε ένα καθοριστικό αγωνιστικό κομμάτι για την άνοδο του Παναιγιάλειου. Απαραίτητη η φίλαθλος στήριξη. Σε τι επίπεδα κινείται η αισιοδοξία σας για την παρουσία του 12ου παίκτη;

Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, η οποία πηγάζει μέσα από την εικόνα που βγάζουν οι παίκτες μας, την ικανότητα που τους κατευθύνουν οι προπονητές, έφεραν το αποτέλεσμα σε ποιότητα και αγωνιστικό προβάδισμα, παρά τις αντίξοες πολλές φορές συνθήκες που συναντήσαμε.
Ορατά πλεονεκτήματα που έχουν διαγνωστεί από τον φίλαθλο κόσμο, για να κάνει αισθητή την παρουσία του στην δύσκολη φάση των μπαράζ.
Ήταν, θα είναι κι αυτή τη φορά δυναμικά ο 12ος παίκτης, που θα δώσει μεγάλη ώθηση στον ιστορικό μας σύλλογο.

Υπάρχει κάτι που μπορεί να φοβίζει τον Παναιγιάλειο στα παιχνίδια play off;

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά και σε επαγγελματικά επίπεδα. Υπάρχει αμέριστη εμπιστοσύνη και συμπαράσταση στους παίκτες και τους προπονητές.

Μια ευχή για την ομάδα κι ένα μήνυμα για τον κόσμο;

Εύχομαι ο Παναιγιάλειος να πανηγυρίσει σο τέλος την άνοδο και να βρεθεί εκεί που πραγματικά αξίζει, στις Εθνικές κατηγορίες!!
Εκεί που αξίζει να είναι για την ιστορία του, τον κόσμο του, την πόλη μας.
Κάνουμε έκκληση σε όλο τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας, να βοηθήσει αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε και να δώσουν με την παρουσία τους στο γήπεδο ένα ηχηρό μήνυμα για την άνοδο.
«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ»


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr