background img
banner
banner

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: «Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να κοινωνούμε την ζωή και την αθανασία»

Με αφορμή την ανοικτή επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Νασιώτη, σχετικά με το θέμα της Θείας Κοινωνίας σε συνάρτηση με τον κορωνοϊό, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ξεκαθάρισε πως οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να κοινωνούν «την ζωή και την αθανασία» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Όπως τονίζει, ΄΄η ιστορική εμπειρία της εκκλησίας κατά το διάβα των αιώνων, σε περιπτώσεις πανδημιών όπως η σημερινή που αντιμετωπίζουμε αποδεικνύει ότι σε παρόμοιες δύσκολες περιστάσεις, η εκκλησία ως «Σώμα Χριστού» και ως «Μητέρα» βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της και δεν τα απομακρύνει από αυτή. Συμπαραστέκεται στο ποίμνιο της γιατί όπως και οι Άγιοι Πατέρες μας αναφέρουν, η εκκλησία είναι το θεραπευτήριο και το ιατρείο των ψυχών και των σωμάτων. Μέσω των μυστηρίων της μεταδίδεται η Χάρη του Θεού και με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας προσφέρει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, ο οποίος είναι ο κατ’ εξοχή γιατρός και θεραπευτής του κάθε ανθρώπου που με πίστη προσέρχεται στο Μυστήριο. Να σας πληροφορήσω πως αυτήν την κρίσιμη περίοδο, οι πιστοί έχουν πυκνώσει την έλευση τους στους ιερούς ναούς, στις ακολουθίες στης μεγάλης και αγίας Τεσσαρακοστής και ιδιαιτέρως στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, στο οποίο μάλιστα η συμμετοχή τους και στην Θεία Κοινωνία είναι πολύ μεγάλη΄΄.

΄΄Οι ιερείς μας, συναισθάνονται την αγωνία του κόσμου και ενημερώνουν τους πιστούς για τα προληπτικά μέτρα σχετικά με τον κορωνοϊό, βάσει της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου (αρ. πρωτ. 1067/20.02.20) και της χθεσινής ανακοίνωσής της, τις οποίες γνωστοποιούμε. Άλλωστε και στα ιδρύματά μας, πήραμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων΄΄, αναφέρει ο τοπικός Ποιμενάρχης, προσθέτοντας: ΄΄Στα πλαίσια αυτά, προς ενίσχυση των πιστών, προτρέπουμε τους ιερείς μας, κατά την περίοδο αυτής μας της δοκιμασίας να τελούν ευχέλαια και αγιασμούς στους ιερούς ναούς, τόσο στην Αιγιάλεια όσο και στα Καλάβρυτα, με την πρώτη τέλεση ευχελαίου να πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, Τ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου του δήμου Αιγιαλείας όπου και θα παραβρεθώ προσωπικά΄΄.

Η μετοχή τους στην Θεία Κοινωνία αποτελεί πράξη αυτοπαράδοσης στον ζώντα Θεό

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, ΄΄για τα μέλη της εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Λειτουργία και τα Ιερά Μυστήρια, καθώς και η Θεία Κοινωνία από το Ιερό Δισκοπότηρο της ζωής, δεν αποτελεί αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών γνωρίζουν πως η μετοχή τους στην Θεία Κοινωνία αποτελεί πράξη αυτοπαράδοσης στον ζώντα Θεό και τρανή φανέρωση της αγάπης, η οποία νικάει κάθε ανθρώπινο φόβο. Αυτό, το επιβεβαιώνουν δηλώσεις τους τόσο η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου όσο και ο σύμβουλος του υπουργείου υγείας, ο λοιμωξιολόγος κύριος Σωτήρης Τσιόρδας΄΄.

Τέλος, συμπερασματικά, αναφέρει: ΄΄Επομένως, θα εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε στις εκκλησίες μας και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα πως κοινωνούμε την ζωή και την αθανασία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr