background img
banner
banner

Νέκρωσε η αγορά του Αιγίου λόγω κορωνοϊού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ως… λάιτ και ως δυσανάλογες του προβλήματος νέκρωσης της αγοράς, χαρακτηρίζει η διοίκηση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας τις εξαγγελίες των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων σε περιοχές που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Απευθύνει δε, μέσω επιστολής του, έκκληση… απελπισίας προς την ελληνική κυβέρνηση και τους κατά τόπους φορείς να υιοθετηθούν οι προτάσεις του Συλλόγου.

Ειδικότερα, η επιστολή έχει αποδέκτες τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σε αυτή επισημαίνεται πως ΄΄η Αιγιάλεια μετά από τέσσερα χρόνια απόγνωσης με τις μέδουσες και τα σκουπίδια και μία νέα χρονιά που μπήκε δυστυχώς, κατά γενική ομολογία με τους χειρότερους οιωνούς για τους Εμπόρους, έχει επιπλέον προ των πυλών της έναν νέο εχθρό, που φέρνει σε απόγνωση το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα και το όνομα αυτού, «κορωνοϊός» που νέκρωσε τελείως ολόκληρη την Αιγιάλεια και κατ’ επέκταση και όλη την Αχαΐα!΄΄.

Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία

΄΄Ως Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας γινόμαστε αποδέκτες δεκάδων διαμαρτυριών από τους συναδέλφους Εμπόρους μετά τις σημερινές «λάιτ» εξαγγελίες των κ.κ Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων σε περιοχές που πλήττονται από τον κορωνοΐό. Επακόλουθο της συνεχόμενης κρίσης η σημερινή κατάσταση, (που δεν είχε περάσει στο μυαλό ούτε ως φαντασίωση), με τον κόσμο να έχει τρομοκρατηθεί και να έχει μειώσει έως και να έχει σταματήσει τελείως τις αγορές του. Η ολοκληρωτική εμπορική απραξία ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων οι οποία χειροτέρευσε την ήδη κάκιστη οικονομική κατάσταση της περιοχής μας, έχει φέρει πολλούς συνάδελφους μας Έμπορους να βρίσκονται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία΄΄, αναφέρει η διοίκηση του Συλλόγου και συνεχίζει: ΄΄Αποτέλεσμα μια νεκρή αγορά με υποχρεώσεις όμως που τρέχουν, άμεσα απαιτητές προς το Ελληνικό Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τις Τράπεζες και τα Ασφαλιστικά ταμεία!! Γι’ αυτό το λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ως ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος σύλλογος της Αιγιάλειας με 500 και πλέον μέλη και 1500 και άνω ενεργά καταστήματα και επαγγελματίες στην περιοχή, πάντα στο πλευρό των Εμπόρων και της μικρομεσαίας επιχείρησης, ζητάει απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς να γίνουν αρωγοί και συμπαραστάτες και να ενσκήψουν με κατανόηση στα δίκαια αιτήματα των δοκιμαζόμενων Εμπόρων και των οικογενειών τους΄΄.

Αιτήματα – προτάσεις προς… αποφυγήν λουκέτων

Συγκεκριμένα ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας απευθύνει έκκληση απελπισίας προς την Ελληνική κυβέρνηση και τους κατά τόπους φορείς και ζητά άμεσα:
Την αναστολή για έξι μήνες όλων των υποχρεώσεων και τελών προς τον Δήμο Αιγιαλείας και την ΔΕΥΑ. Την αναστολή για έξι μήνες των λογαριασμών της ΔΕΗ για τα καταστήματα και την κύρια κατοικία των Εμπόρων και των επαγγελματιών.

Την αναστολή για έξι μήνες όλων των πλειστηριασμών καταστημάτων και πρώτων κατοικιών Εμπόρων και επαγγελματιών.
Την παράταση έξι μηνών για όλες τις εισφορές σε ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, ΦΜΥ κ.λπ. Την παράταση έξι μηνών υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και πάγωμα των υφιστάμενων τόκων στην εφορία.
Την παράταση έξι μηνών της επιδότησης των υπαλλήλων που υπάγονται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Να μεταφερθούν άτοκα οι δόσεις έξι μηνών στο τέλος του δοσολογίου, σε όσους βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης, στη ΔΕΗ, στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στις Τράπεζες κ.ο.κ. Το πάγωμα για έξι μήνες όλων των υφιστάμενων δόσεων προς τις Τράπεζες.

Την άμεση οικονομική ενίσχυση των καταστημάτων της περιοχή μας, όπως και την άμεση επιδότηση τουλάχιστον έξι μηνών όλων των καταγεγραμμένων εμποροϋπαλλήλων λόγω του μηδενικού τζίρου που παρουσιάζουν τα καταστήματα με συνεπεία την αδυναμία πληρωμής μισθών και εισφορών.

Προειδοποιεί τέλος πως ΄΄ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας ως πρωτοβάθμιο ενεργό συνδικαλιστικό όργανο των Εμπόρων και της επιχειρηματικότητας της Αιγιάλειας σας ενημερώνει όλους ανεξαιρέτως ότι θα δώσει δυναμικό παρών και θα πρωτοστατήσει για να προασπίσει και να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του και τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από την ύπαρξη των μαγαζιών μας!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr