background img
banner
banner

Ν. Φαρμάκης: «Όλοι μαζί να γίνουμε μια ισχυρή φάλαγγα, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης, η ώρα που καλούμαστε όλοι μαζί να γίνουμε μία ισχυρή φάλαγγα, προστατεύοντας τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, παρέχοντας πολύτιμο χρόνο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, αλλά και στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την ανακάλυψη των φαρμάκων και του εμβολίου που θα μετατρέψουν και αυτόν τον ιό σε μία απλή γρίπη. Η υπακοή στα προληπτικά μέτρα, η ανταλλαγή γνώσεων και προτάσεων, ο διαρκής συντονισμός και κυρίως η συνεχής διάχυση του μηνύματος προς την κοινωνία, είναι οι μοναδικοί τρόποι να βγούμε σύντομα στο ξέφωτο».

Αυτό ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους ομολόγους του, Περιφερειάρχες της υπόλοιπης χώρας, στα πλαίσια συντονισμού και ανταλλαγής απόψεων για τα μέτρα προστασίας κατά της επέκτασης του ιού.

Αυτό είναι όμως και το καθημερινό μήνυμα του Περιφερειάρχη στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται εσωτερικά στην Περιφέρεια, αλλά και με τους άλλους τοπικούς φορείς.

Υπενθυμίζεται πως ο Περιφερειάρχης, με απόφαση που υπέγραψε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, έθεσε αυστηρές παραμέτρους λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, βάσει των οδηγιών που παρέχουν οι ειδικοί. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται περιορισμός της προσέλευσης κοινού στις υπηρεσίες και μόνο για επείγουσες υποθέσεις, αλλά και πλήρη ενεργοποίηση των υπηρεσιών ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικά μέσα. Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας της Περιφέρειας και τα τηλέφωνα των υπηρεσιών, μπορούν να αναζητηθούν μέσω της ιστοσελίδας: https://www.pde.gov.gr/ds/.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, όλες οι προθεσμίες για υποθέσεις των πολιτών, που έχουν ορισθεί αποκλειστικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρατείνονται μέχρι νεώτερης ενημέρωσης. Στο ίδιο μήκος κύματος, αποφασίστηκε αναστολή της διενέργειας εξετάσεων, όπως οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών και η χορήγηση άδειας επαγγέλματος σε τεχνικά επαγγέλματα, μέχρι 30 Απριλίου 2020. Επίσης, για όσα οχήματα λήγει η ισχύς των Δ.Τ.Ε. (ΚΤΕΟ) παρατείνεται αυτοδίκαια μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι η Περιφέρεια έχει ήδη ακυρώσει οποιαδήποτε διοργάνωσή της – ή συμμετοχή της σε διοργάνωση – έκθεσης, συνεδρίου, πολιτιστικής και αθλητικής εκδήλωσης, κλπ.
Πέραν τούτων, όπως έχει ήδη δηλώσει ο κ. Φαρμάκης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει το σύνολο των κινητών μονάδων αιμοδοσίας, ώστε στον βαθμό που θα απαιτηθεί, να μπορούν να λαμβάνουν δείγματα από ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, μετακινούμενα σε οποιαδήποτε περιοχή, χωρίς να χρειάζεται οι πολίτες να μετακινούνται προς τα Νοσοκομεία. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η πλατιά ενημερωτική καμπάνια της Περιφέρειας για τα μέτρα ατομικής υγιεινής που είναι απαραίτητα, αλλά και για την ανάγκη αυτοπεριορισμού των κινήσεων όλων μας, προκειμένου να αποφευχθεί η πλατιά διασπορά της νόσου στην κοινωνία.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα συνεχίζει να λειτουργεί και να παραμένει το μεγάλο σπίτι των πολιτών της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Το σπίτι που μας ενώνει, που μας εμπνέει και μας προστατεύει. Γι’ αυτό και την ώρα που δικοί μας άνθρωποι δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία προσπαθώντας να βοηθήσουν άλλους δικούς μας ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη νόσο, όλοι οι υπόλοιποι ας κάνουμε αυτό που πρέπει. Ας προστατευθούμε. Δεν είναι δύσκολο, είναι όμως σωτήριο…» υπογραμμίζει ο κ. Φαρμάκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr