background img
banner
banner

Οι γιατροί…. εισπράττουν τον φόβο για τον κορωνοϊό

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλεφωνικά κέντρα των ιδιωτικών ιατρείων στην περιοχή, ιδίως Πνευμονολόγων και Παθολόγων, οι οποίοι γίνονται αποδέκτες της ανασφάλειας και του φόβου των κατοίκων της περιοχής. Ο κορωνοϊός και η επικινδυνότητά του, ωθούν πολλούς στο να απευθυνθούν στον γιατρό ακόμη και για έναν απλό βήχα. Οι γιατροί ωστόσο συνιστούν ψυχραιμία και σωστή αξιολόγηση της κατάστασης ώστε και να μην δημιουργείται πανικός και να λαμβάνονται τα μέτρα ασφαλείας.

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr η Πνευμονολόγος, πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, είπε πως μέχρι στιγμής οι ιδιώτες γιατροί διαχειρίζονται σωστά την κατάσταση, λαμβάνουν δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που έχουν ανασφάλεια, ενημερώνουν για τα συμπτώματα και δίνουν κατευθύνσεις ανάλογα με την σοβαρότητά τους. ΄΄Διανύουμε μία εποχή που ούτως ή άλλως κάθε χρόνο έχουμε έξαρση ιώσεων. Άρα, σε συνδυασμό με την ανασφάλεια του κόσμου για τον κορωνοϊό, επόμενο είναι να δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις. Ο κόσμος φοβάται για την νοσηρότητα και με το παραμικρό καλεί τον γιατρό. Απλά θα πρέπει να γνωρίζουν πως με τα ήπια συμπτώματα δεν θα πρέπει να ανησυχούν και βέβαια θα πρέπει να τηρήσουν όλοι τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν και να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο όταν συντρέχει σοβαρός λόγος΄΄, επισήμανε η κ. Τσουκαλά.

Υπενθυμίζεται πως τα ιδιωτικά ιατρεία δέχονται μόνο με ραντεβού, ακόμη και για συνταγογράφηση.

Σχετικά με το εάν έχει εξετάσει ύποπτα περιστατικά ως τώρα, η κ. Τσουκαλά είπε πως υπήρξαν δύο περιπτώσεις ατόμων με συμπτώματα παρόμοια με αυτά που έχουν αναφέρει πάσχοντες του ιού, τα οποία παραπέμφθηκαν στο νοσοκομείο και η περαιτέρω εξέτασή τους έδειξε πως δεν πάσχουν από τον covid-19.

Μαρία Τσουκαλά: «Να παραμείνουν στα σπίτια και να λάβουν μέτρα ασφαλείας»

΄΄Το γεγονός ότι παρουσιάζουμε συμπτώματα με αυτά που έχουν αναφερθεί, δεν σημαίνει ότι έχουμε κολλήσει τον ιό. Ωστόσο, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτά πρέπει να παρακολουθείται η εξέλιξή τους΄΄, σημείωσε η κ. Τσουκαλά.

Τέλος, αναφορικά με το πώς βλέπει να εξελίσσεται η κατάσταση με τον ιό στην περιοχή και στη χώρα γενικότερα, είπε πως θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο ο κόσμος θα συμμορφωθεί στα μέτρα που έχουν ληφθεί. ΄΄Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν θα παρασυρθούν από τον καλό καιρό και πως θα παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας χωρίς να συναθροίζονται. Μόνο έτσι θα καταπολεμήσουμε τον ιό΄΄, κατέληξε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr