background img
banner
banner

Οι πεζοπόροι Πάτρας… ξεναγούνται στο Αίγιο!

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΠΗ

Την πρόσκληση του μέλους του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Θανάση Κάλπη αποδέχθηκε η ομάδα «Πεζοπόροι Πάτρας» που την Κυριακή 8 Μαρτίου πρόκειται να έρθει στο Αίγιο και να πραγματοποιήσει την 10η Πεζοπορία της, απολαμβάνοντας τη διαδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία –τόξα του Αιγίου. Την παραλία, τα Γαλαξειδιώτικα και τα Ψηλά Αλώνια.

Εκ μέρους της Ομάδας, αναφέρεται: «Κυριακή 8 Μάρτη 2020. Ξενάγηση στις ομορφιές του Αιγίου.

Με οδηγό τον Θανάση Κάλπη που μας έκανε την πρόταση, θα ξεναγηθούμε ξεκινώντας από την παραλία, στα Γαλαξειδιώτικα ,στα Ψηλά Αλώνια, στο αρχαιολογικό μουσείο και στην Αλυκή.
Ανεβοκατεβαίνοντας στα σοκάκια, θα θαυμάσουμε το λιμάνι από ψηλά και στο τέλος θα περπατήσουμε παραλιακά μέχρι την Αλυκή. Το μήκος της διαδρομής είναι μικρό 5 με 6 km αλλά θα χρειαστούμε 2,5 με 3 ώρες σ´ αυτή τη πεζοπορία γνωριμίας, με την πόλη του Αιγίου. Μετά ανάλογα με τις ορέξεις και το διαθέσιμο χρόνο μας, καφέ, τσιπουράκι ή φαγητό στην παραλία.

Εκκίνηση : από το παλαιό λιμάνι Αιγίου αυτό με το Φάρο, ώρα 09.30 πμ. (Είναι ο μόνος χώρος που μπορούμε να παρκάρουμε). Προσυγκέντρωση στην Πάτρα, ώρα 08.30 στο Πάρκιν του σταδίου Τόφαλος επί της Πανεπιστημίου. Θα βγούμε από την Ολυμπία Οδό στην πρώτη έξοδο φτάνοντας στο Αίγιο και θα κατευθυνθούμε προς Παναγία Τρυπητή.

Το παλιό λιμάνι είναι στα αριστερά μας. Στο αρχαιολογικό μουσείο: είσοδος 2€, για +65 1€, ισχύουν κάρτες ελευθέρας εισόδου. Και πάντα τονίζουμε: Κάθε ένας που συμμετέχει στις πεζοπορίες της παρέας, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλειά του».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr