background img
banner
banner

Οχι στο δρόμο που μετατρέπει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε ακριβό εμπόρευμα

-Της Αγγελικής Κουρή, Επικεφαλής ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας’’-

Η απόφαση της δημοτικής αρχής για τη μεταφορά της υπηρεσίας άρδευσης στη ΔΕΥΑ με την ανοχή των παρατάξεων που τη στηρίζουν, έχει σαν αποτέλεσμα την επιβολή αυξήσεων στο νερό άρδευσης στις αγροτικές περιοχές του δήμου.

Αυτός είναι ο νόμος της «ανταποδοτικότητας» που υπερασπίζονται Ε.Ε και κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων.

Δεν φτάνουν δηλαδή τα όσα διαφορετικά είδη φόρων και τελών βαραίνουν τους μικρομεσαίους παραγωγούς, έρχεται και η αύξηση των αρδευτικών τελών να τους επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.
Αυτή είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού που ξεδιπλώνεται σταθερά και διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τις παρατάξεις τους στο δήμο. Ακολουθούν το δρόμο που μεταθέτει το κόστος διαχείρισης του νερού στα λαϊκά νοικοκυριά τους μικρομεσαίους αγρότες. Είναι ο δρόμος που μετατρέπει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε ακριβό εμπόρευμα. Ως απόδειξη των παραπάνω έρχεται και η ενσωμάτωση του λεγόμενου «περιβαλλοντικού τέλους» που επιβάλλεται με την υλοποίηση της οδηγίας 2000/60 της Ε.Ε. για τα νερά.

Το χαράτσι αυτό θα πληρώνεται στην υπηρεσία άρδευσης του δήμου και θα αποδίδεται στο λεγόμενο πράσινο ταμείο της Ε.Ε. για χρηματοδότηση αμφιβόλου αξίας και χρησιμότητας έργων, κρατώντας ως προμήθεια το 2,5% του ποσού.

Στις πλάτες των αγροτών και των άλλων λαϊκών νοικοκυριών θέλει να φορτώσει η κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση και το λογαριασμό των έργων συντήρησης – επέκτασης του υφιστάμενου δικτύου άρδευσης, της εκπόνησης μελετών κ.α, καθώς στα νέα τιμολόγια θα συνυπολογίζεται και το κόστος τέτοιων έργων.

Η Λ/Σ με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει στηρίζει την προσπάθεια ανατροπής οποιονδήποτε αντιλαϊκών μέτρων και καλεί αγρότες, εργαζόμενους και τον κάθε συνδημότη μας να αποτρέψει τα αρνητικά και να διεκδικήσει τα αναγκαία.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr