background img
banner
banner

Ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία για τον κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε “πανδημία” τον κορωνοϊό. “Η πανδημία δεν είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται ανάλαφρα ή απρόσεκτα”, ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Σε συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι πλέον ο κορωνοϊός θεωρείται επισήμως πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Covid-19 καταμετρά χιλιάδες θανάτους διεθνώς και έχει θέσει χώρες ολόκληρες σε καθεστώς καραντίνας.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ανέφερε: “Εκατοντάδες άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους στα νοσοκομεία. Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να δούμε αύξηση στους ασθενείς του Covid-19, στον αριθμό των νεκρών και στις χώρες που θα νοσήσουν. Ο κορωνοϊός μπορεί να χαρακτηριστεί πανδημία”.

“Η πανδημία δεν είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται ανάλαφρα ή απρόσεκτα. Είναι μια λέξη που, αν γίνει κακή χρήση, μπορεί να προκαλέσει παράλογο φόβο ή την λανθασμένη εντύπωση ότι η μάχη έχει τελειώσει. Η περιγραφή της κατάστασης ως πανδημίας δεν αλλάζει την εκτίμηση του ΠΟΥ για την απειλή που θέτει ο κορωνοϊός. Δεν αλλάζει το τι κάνει ο ΠΟΥ, ενώ ακόμη δεν αλλάζει το τι πρέπει να κάνουν οι χώρες”.

Το σημαίνει πανδημία

Πανδημία (από τις ελληνικές λέξεις παν-όλος και δήμος-πληθυσμός) είναι μια επιδημία λοιμωδών ασθενειών που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε μια μεγάλη περιοχή και απειλεί το σύνολο του πληθυσμού. Μια επιδημική ασθένεια που παραμένει σταθερή όσον αφορά τον αριθμό ανθρώπων που αρρωσταίνουν δεν θεωρείται πανδημία. Επιπλέον, οι πανδημίες γρίπης γενικά δεν αποτελούν την επανεμφανιζόμενη εποχική γρίπη.

Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 118.000 σε 114 χώρες

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγέσους, τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τις 118.000 σε 114 χώρες ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 4.291 άνθρωποι.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει όλος ο πλανήτης.

Μικρές νίκες μετρά η Κίνα όταν οι υπόλοιπες χώρες χάνουν τον έλεγχο, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1.000 και τα κρούσματα τα 35.000.

https://www.news247.gr/


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr