background img
banner
banner

Παράθυρο για να αλλάξει η μέρα πληρωμής για τις συντάξεις Απριλίου του Δημοσίου

Ανοιχτό ενδεχόμενο οι συνταξιούχοι του δημοσίου να πληρωθούν σε διαφορετική ημέρα από τους υπόλοιπους ώστε να μην στοιβαχτούν όλοι οι ηλικιωμένοι μαζί στις τράπεζες, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στο χτεσινό Eurogroup ο υπουργός τόνισε ότι συζητήθηκε σύντομα η 5η αξιολόγηση, ήταν θετική και όλες οι επιπλέον δαπάνες της Ελλάδας για τον κορονοϊό αλλά και για το άλλο μεγάλο μέτωπο του προσφυγικού μεταναστευτικού εξαιρούνται από τον δημοσιονομικό στόχο.

Για την δημόσια υγεία έχουν ήδη δοθεί 85 εκατ. ευρώ εκτός προϋπολογισμού και εκτιμάται ότι τελικά οι δαπάνες θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. Ευρώ.

«Ο,τι ζητάει το υπουργείο Υγείας το έχει και  θα το έχει. Ό,τι έχει ζητήσει το έχει πάρει αμέσως», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι με την ΠΝΠ που εκδόθηκε δεν υπάρχει διάκριση στις επιχειρήσεις που κλείνουν με εκείνες που έχουν μεγάλη πτώση του τζίρου τους και ο χρονικός ορίζοντας είναι ανοιχτός.

Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί για τις επιχειρήσεις πρωτοβουλία που ελήφθη από κοινού με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ΤτΕ όπου οι τράπεζες για τις ενήμερες επιχειρήσεις έως τις 31-12-2019 δίνουν παράταση στα χρεολύσια περίπου για έξι μήνες.

Είπε ακόμη ότι με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν αυτή και την επόμενη εβδομάδα θα βοηθηθούν οι πολίτες.

Για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν, ο κ. Σταϊκούρας είπε  ότι τις επόμενες ώρες θα προσδιοριστεί το ύψος του ειδικού επιδόματος που θα λάβουν, και πως δεν έχει ήδη καθοριστεί γιατί έπρεπε πρώτα να παρθούν οι αποφάσεις του Eurogroup. Ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων και η ενίσχυση των εργαζομένων.

Με τις αποφάσεις του Eurogroup δημιουργείται ένα οπλοστάσιο που δίνει ευελιξία στις κρατικές ενισχύσεις «έτσι ώστε να ενισχύσουμε ρευστότητα και για να διατηρηθούν όσο είναι δυνατό οι θέσεις απασχόλησης».

Το δεύτερο πακέτο μέτρων σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα ανακοινωθούν αύριο ή μεθαύριο σε πλήρη συντονισμό του οικονομικού επιτελείου με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων φυσικών προσώπων και για παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων απάντησε ότι σήμερα θα συζητηθούν διάφορα μέτρα με τους συναρμόδιους υπουργούς και πως η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τι έχουν κάνει και άλλες χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα αρχικά μέτρα αφορούσαν κοινωνικές ομάδες που αριθμούσαν 500.000 άτομα, οι νέες παρεμβάσεις που από αύριο θα εφαρμοστούν με το κλείσιμο περισσότερων καταστημάτων αφορούν ίσως 1 εκατ. Εργαζόμενους. «Τώρα οι παρεμβάσεις μας δεν είναι κάποια λίγα εκατομμύρια ευρώ, είναι κάποια δισεκατομμύρια», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

https://www.dikaiologitika.gr/


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr