background img
banner
banner

Παραμένει αρνητική η Αιγιάλεια στον κορωνοϊό

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ

Στα 17 έχουν φτάσει τα λεγόμενα ύποπτα κρούσματα που προσήλθαν το τελευταίο 15νθήμερο στο Νοσοκομείο Αιγίου, τα 13 εκ των οποίων έχουν βγει αρνητικά στον κορωνοϊό.

Αναμένονται απαντήσεις για το δείγμα της 35χρονης που στάλθηκε κατευθείαν στο Ρίο την περασμένη Κυριακή, αλλά και τριών ακόμα περιστατικών που πήγαν στο Νοσοκομείο χθες και προχθές με υψηλό πυρετό. Εκτός από την 35χρονη και έναν 45χρονο, οι υπόλοιποι ξεπερνούν τα 65 έτη ζωής.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, μόνο τα βαριά περιστατικά που χρήζουν εισαγωγής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα ανακοινώνονται. Τα ελαφριά κρούσματα θα στέλνονται σπίτι για να αντιμετωπίσουν εκεί την ασθένεια τους.

Μέτρα προστασίας

Στο Νοσοκομείο Αιγίου πάντως, πάνω από 100 νοσηλευτές και 30 γιατροί βρίσκονται στις επάλξεις παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με τη διοίκηση να ανακοινώνει την αναστολή των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, προγραμματισμένων χειρουργείων και εξετάσεων ως μέτρο αποσυμφόρησης.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούν πλέον οι κλινικές αφού το βάρος έχει δοθεί στην προστασία από τον κορωνοϊό.

Ακόμα και τα επισκεπτήρια έχουν μειωθεί δραματικά και διαρκούν μόνο μισή ώρα καθημερινά (6:00-6:30 το απόγευμα).

Η Αιγιάλεια παραμένει αρνητική στον κορωνοϊό επίσημα, ωστόσο πηγές από το Νοσοκομείο Αιγίου εκτιμούν πως το επόμενο 15νθήμερο είναι κρίσιμο και δύσκολα θα αποφύγουμε την έκθεση στον ιο, αφού ο πληθυσμός θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο Αιγιαλείς που διαμένουν στην πρωτεύουσα, επιλέγουν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη.

Τι δείχνει το μαθηματικό μοντέλο

Σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν γίνει ήδη 6 χιλιάδες τεστ από τα οποία έχουν βρεθεί 418 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων 31 είναι χθεσινά, από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 64 αφορούν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, και 79 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ 13 είναι διασωληνωμένοι.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, υπολογίζονται στις 2 με 3 χιλιάδες, με βάση μαθηματικά μοντέλα.

Εντωμεταξύ συνεχίζεται η μάχη που δίνεται κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο του Ρίου. Ένας άνδρας είναι διασωληνωμένος στην ειδική μονάδα ενώ δύο ασθενείς  είναι σε αναμονή διασωλήνωσης καθώς έχει επιβαρυνθεί η αναπνευστική τους λειτουργία και είναι σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr.

Επίσης ακόμα δύο κρούσματα είναι με υποβοήθεια από αναπνευστήρες σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ θα ερχόταν και ένα θετικό κρούσμα από Σπάρτη. Πρόκειται για έναν 83χρονο.

Επίσης ένας ασθενής ήταν στην ΩΡΛ και αναμενόταν το αποτέλεσμα για το εάν είναι θετικός ή όχι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr