background img
banner
banner

Παρουσίασε μία κοινωνιολογική προσέγγιση για την περίοδο της Επανάστασης

Ο ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΤΑ «ΤΑΞΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Οι θεματικές εκδηλώσεις «Ταξίδια Ιστορίας» συνεχίζονται στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο των διακοσίων ετών από την επανάσταση του 1821, που διοργανώνονται από το Δήμο Αιγιαλείας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Παρά την δύσκολη χρονική συγκυρία λόγω κορωνοϊού, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου, αρκετοί πολίτες έδωσαν το «παρών» στα Ταξίδια Ιστορίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», με ομιλητή τον Ιωάννη Βούλγαρη, ομότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου. Η θεματική της ομιλίας του ήταν «1821-2021 Η παράδοξη νεωτερικότητα της Ελλάδας». Ο κ. Βούλγαρης, παρουσίασε μια κοινωνιολογική προσέγγιση στο κοινό για την περίοδο της Επανάστασης, φτάνοντας προοδευτικά και  στα σημερινά δεδομένα.

Μέσα σε ένα κλίμα προβληματισμού, συνδιαλέχθηκε με αρκετούς από το κοινό όπου του έθεσαν τόσο κοινωνικά όσο και ιστορικά ερωτήματα. Μέτα την ολοκλήρωση της ομιλίας, οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν για να γνωρίσουν τον εξαιρετικό αυτό ομιλητή.

Οι ιστορικές διαδρομές συνεχίζονται με τα ανοιχτά καλέσματα, με την ομιλία της Αναγνωστοπούλου Αναστασίας με θέμα «Η επανάσταση του 1821 –εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γεγονός» στο Πολιτιστικό κέντρο Αιγίου « Αλέκος Μέγαρης».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr