background img
banner
banner

Πελετίδης: Άμεση επαναλειτουργία του ‘’Νοσημάτων Θώρακος’’

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, τον Αντιδήμαρχο Ρίου, Ευάγγελο Κατσακούλη και τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού, Θόδωρο Τουλγαρίδη, επισκέφτηκαν σήμερα το Νοσοκομείο του Ρίου, με σκοπό αφενός να εκφράσουν την εκτίμηση της πόλης μας στους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού, αλλά και του συνόλου των άλλων περιστατικών.

Είναι ξεκάθαρο ότι χάρη στην αυταπάρνησή τους «κρατιέται» το σύστημα υγείας «όρθιο», μιας και οι κυβερνώντες –σημερινοί και χθεσινοί- κράτησαν τα Νοσοκομεία μας υποστελεχωμένα και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Αφετέρου, υπήρξε ενημέρωση του Δημάρχου και συνολικά της αντιπροσωπίας, σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Κατά τη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας κ. Χ. Δάβουλο και με τον υπεύθυνο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) κ. Δ. Βελισσάρη, αναδείχτηκε η έλλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που σήμερα θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία, ώστε να είναι σε θέση να επιτελούν το ρόλο τους, καθώς και οι ελλείψεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Με την αύξηση των περιστατικών, είναι σαφές ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα. Ο Δήμος, σε συνεργασία με τους γιατρούς του Νοσοκομείου, θα διαμορφώσει ένα εκλαϊκευτικό φυλλάδιο ενημέρωσης, το οποίο θα διανεμηθεί στους κατοίκους της πόλης μας.

Ο δήμος θα απαιτήσει, επίσης, από την 6η ΥΠΕ να γίνει χωρίς καμία καθυστέρηση προμήθεια φορητού ακτινοσκοπικού μηχανήματος, καθώς και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Νοσοκομείου και των εργαζομένων σε Μέσα Ατομικής Προστασίας. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής μας, καθώς όλα αντιμετωπίζουν ελλείψεις και έχουν αυξημένες ανάγκες.
Χρειάζεται, επίσης, να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος», που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό και να διαθέτει όλες τις ειδικότητες γιατρών, αλλά και το απαραίτητο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του ιού.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr