background img
banner
banner

Προς ολοκλήρωση η πλατεία Τέμενης και οι χώροι αθλοπαιδιών

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Ανοίγει ο δρόμος για την αποπεράτωση της πλατείας και του χώρου αθλοπαιδιών στην Τοπική Κοινότητα Τέμενης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020, Άξονας Προτεραιότητας 1, «Αστική Αναζωογόνηση 2019», στο οποίο ο δήμος Αιγιαλείας προτίθεται να υποβάλει πρόταση.
Μάλιστα, η πρόταση έρχεται σήμερα προς έγκριση στα προ ημερησίας διάταξης θέματα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αιγιαλείας.
Πρόκειται για ένα έργο, η αποπεράτωση του οποίου παραμένει σε εκκρεμότητα για χρόνια, πλην όμως φαίνεται πως με μέριμνα της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, ήρθε η στιγμή να προχωρήσει.

Το πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ γι’ αυτό είχε ενημερωθεί με επίσκεψή της στο Πράσινο Ταμείο η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη.
΄΄Προ διμήνου είχαμε επισκεφθεί τις υπηρεσίες του «Πράσινου Ταμείου» και ενημερωθήκαμε ότι θα ξανανοίξει το πρόγραμμα. Παρουσιάσαμε ήδη την έτοιμη μελέτη που υπάρχει για το εν λόγω έργο η οποία είναι συνυφασμένη με την πρόσκληση που βγήκε στη συνέχεια και ευελπιστούμε ότι η πρότασή μας θα εγκριθεί΄΄, επισήμανε στο protionline.gr η κ. Ψυχράμη.

Παράλληλα, τόνισε τα εξής: ΄΄Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να εντοπίζουμε και να αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, προκειμένου να εκτελέσουμε έργα πνοής στον τόπο μας΄΄.

Σημειώνεται ότι οι προσκλήσεις στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος ήταν δύο.

Η πρώτη εντός του 2019 που έμεινε ανεκμετάλλευτη και η δεύτερη προσφάτως. Και στους δύο κύκλους δύναται να ενταχθεί άπαξ κάθε δικαιούχος, έτσι ώστε στο τέλος της διετούς περιόδου να έχουν χρηματοδοτηθεί όλοι οι εν δυνάμει δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει προτάσεις οι οποίες πληρούν τα κριτήρια αξιολόγησης.

Χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύει έργα, δράσεις και άλλες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους.

Για τα έργα, τα οποία χρηματοδοτεί το Πράσινο Ταμείο, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η απόδοση στον πολίτη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου, ο οποίος θα καθίσταται ελκυστικός στο χρήστη και φιλικός στο περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό, ο δήμος Αιγιαλείας προτίθεται να υποβάλλει πρόταση στο Μέτρο 2 «Παρεμβάσεις στο αστικό χώρο», και ως επιλέξιμη δράσης «Αναδιαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου». Το συνολικό «ποσό ένταξης του Δήμου» –δηλαδή το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που δύναται να αιτηθεί και να λάβει από το Πράσινο Ταμείο– δεν μπορεί να υπερβαίνει το «ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο», όπως διαμορφώνεται ανά Μέτρο, σε συνάρτηση με τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του κάθε Δήμου. Τα χρήματα που αναλογούν στον δήμο Αιγιαλείας ανέρχονται σε 200.000 ευρώ, ενώ βάσει της μελέτης ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου «Αποπεράτωση πλατείας και χώρου αθλοπαιδιών στην Τ.Κ. Τέμενης του Δήμου Αιγιαλείας» ανέρχεται σε 250.000 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr