background img
banner
banner

Σε… άμεση επαφή με τον κίνδυνο οι περιπτερούχοι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΝΑΚΗΣ: ‘’ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ’’

Ένας άλλος ακόμη κλάδος που πλήττεται από την επέλαση του κορωνοϊού είναι οι πρατηριούχοι, καπνοπώλες κ.λπ. Μιλώντας στo protionline.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών- Περιπτερούχων και καταστημάτων Παντοπωλείων – Ψιλικών και συναφών ειδών Αιγιάλειας Γιώργος Τσινάκης, παρατήρησε πως έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η κυκλοφορία του κόσμου και η ζήτηση σε είδη περιπτέρου σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

Αναφορικά με την συμπεριφορά του κόσμου που συναλλάσσεται, διαπίστωσε πως έχει συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό με τα μέτρα ασφαλείας, τηρεί αποστάσεις, χρησιμοποιεί γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.

Εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του γιατί οι συνάδελφοί του είναι εκτεθειμένοι ανά πάσα ώρα και στιγμή στον κίνδυνο, ωστόσο, όπως είπε, ο κλάδος έχει εξαιρεθεί από τα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης. ΄΄Είμαστε αφημένοι στην τύχη μας. Ενώ μας έχουν ανοιχτούς δεν μας δίνουν τίποτα, αυτό είναι άδικο΄΄, σχολίασε ο κ. Τσινάκης, προσθέτοντας: ΄΄Η ζήτηση έχει περιοριστεί πλέον μόνο στα τσιγάρα και τις εφημερίδες, δηλαδή στα προϊόντα που μας αποφέρουν πολύ χαμηλό κέρδος. Με κέρδος 2% και 4-5% στα προϊόντα που διαθέτουμε, πώς να βγει ένα περίπτερο που πληρώνει και υπαλλήλους; Εμείς δεν κάνουμε κάτι άλλο από το να εξυπηρετούμε τον κόσμο σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή για την κοινωνία μας. Πόσο όμως θα αντέξουμε;΄΄.

Φόβοι για την ασφάλειά τους

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης εστίασε και στον κίνδυνο της ασφάλειας, παρατηρώντας πως η ερήμωση των σημείων που λειτουργούν και περίπτερα ενέχει κίνδυνο για να δεχθούν επιθέσεις από κλέφτες.

΄΄Ζούμε και εργαζόμαστε σε κατάσταση αβεβαιότητας. Ρισκάρουμε μήπως κολλήσουμε τον ιό, δουλεύουμε και δεν έχουμε κέρδος. Είναι σαφές ότι αυτό και μόνο καθιστά αβέβαιη τη μελλοντική λειτουργία μας΄΄, κατέληξε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr