background img
banner
banner

Σε ασφαλείς συνθήκες και με απόλυτη τάξη…

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΜΕ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Μία πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα εικόνα είχε το πρωί του Σαββάτου 28 Μαρτίου η λαϊκή αγορά Αιγίου, με τους παραγωγούς – πωλητές που δραστηριοποιήθηκαν, να έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, προσφέροντας στους καταναλωτές τα προϊόντα τους υπό ασφαλείς συνθήκες. Όμως και η συμπεριφορά των καταναλωτών ήταν άριστη, δείχνοντας να έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία και λειτουργώντας οργανωμένα και με μεγάλη υπευθυνότητα.

Μετά από συσκέψεις του προέδρου των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά του Αιγίου Θόδωρου Μαντζουράνη με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Στράτο Βαρδάκη και τους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου για το θέμα των αδειών καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, αλλά και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, αποφασίστηκε η λαϊκή αγορά, που πραγματοποιείται στο Αίγιο επί της οδού Νικ. Σολιώτη, το Σαββάτο 28 Μαρτίου να λειτουργήσει με την συμμετοχή του 50% των παραγωγών πωλητών σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/ΓΠ. οικ. 20006/2020 – ΦΕΚ943/Β/20-3-2020 που αφορά τις ρυθμίσεις λειτουργίας των λαϊκών αγορών από 23.3.2020 έως και 30.4.2020. Η επιλογή των παραγωγών που δραστηριοποιήθηκαν αυτό το Σάββατο έγινε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του γραφείου Εμπορίου με τους παραγωγούς, σε συνεργασία με τον πρόεδρο των παραγωγών της λαϊκής αγοράς και την συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Υπενθυμίζεται ότι στη λαϊκή αγορά διατίθενται πλέον μόνο είδη της διατροφικής αλυσίδας και όχι βιομηχανικά προϊόντα.

Καλογερόπουλος: Υψηλό αίσθημα ευθύνης των δημοτών

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, τόσο κλιμάκιο του Δήμου Αιγιαλείας όσο και ο Δημοτικός Αστυνόμος και αστυνομικοί του Α.Τ. Αιγίου, πραγματοποιούσαν διαρκώς ελέγχους για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων (5 μέτρα) και για την απόσταση των καταναλωτών από τους πάγκους (2 μέτρα). Παράλληλα έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου από πλανόδιους μη έχοντες άδεια και δικαίωμα συμμετοχής. Εξάλλου, ακούγονταν συνεχώς μηνύματα από μεγάφωνα του Δήμου και προφορικά, ως υπενθύμιση στους δημότες για να τηρούν τη νομοθεσία.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ΄΄είναι χαρακτηριστικό πως δεν σημειώθηκε καμία παράβαση, ενώ από παραγωγούς-πωλητές και καταναλωτές αξιοποιήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά). Αυτό δείχνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης των δημοτών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιλαμβάνονται τη σημασία της τήρησης όλων των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί, ώστε να «φρενάρει» η διάδοση του επικίνδυνου κορωνοϊού΄΄. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλειο Ροδόπουλο, συνεχάρη το Πρόεδρο παραγωγών της λαϊκής αγοράς κ. Μαντζουράνη καθώς επίσης και τους υπεύθυνους υπαλλήλους του Δήμου.

Τηρήθηκαν οι αποστάσεις, όλοι οι πάγκοι με αντισηπτικά και γάντια…

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο κ. Μαντζουράνης, ΄΄ήμασταν απόλυτα σύμφωνοι στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και στην τήρηση των προκαθορισμένων αποστάσεων, διότι επιθυμούμε και εμείς να προφυλαχτούμε αλλά και να προφυλάξουμε τους καταναλωτές ώστε να μην συνωστίζονται ανάμεσα στους πάγκους. Η απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίστηκε σε πέντε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα και αυτό τηρήθηκε στο έπακρο το Σάββατο που μας πέρασε. Όλοι οι πάγκοι στήθηκαν στα δεξιά και αριστερά του δρόμου και καταργήθηκε η μεσαία λωρίδα. Επίσης, όλοι χρησιμοποιήσαμε γάντια αλλά και αντισηπτικά. Είμαστε παραγωγοί, υποστηρίζουμε τη δουλειά μας αλλά έχουμε και οικογένειες, γονείς και μικρά παιδιά που οφείλουμε να προφυλάξουμε΄΄.

Να σημειωθεί ότι έλαβαν μέρος 27 παραγωγοί από τους 54 που κατέχουν συνολικά άδεια, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να δραστηριοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα εφόσον το επιθυμούν. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης, ΄΄υπήρξαν συνάδελφοι που δεν ήθελαν να έρθουν, φοβούμενοι ενδεχομένως. Όπως τηρήθηκε στο απόλυτο ο νόμος και η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα΄΄. Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί όφειλαν να λάβουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς και προστασίας των καταναλωτών (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες και απόσταση από τους καταναλωτές δύο μέτρα), κάτι που διαπίστωσε και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος επισκεπτόμενος τον χώρο.

Ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου

Ποια ήταν όμως η ανταπόκριση των καταναλωτών; ΄΄Κατ’ αρχήν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των παραγωγών, ΄΄η προσέλευση του κόσμου κρίθηκε ικανοποιητική και σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε γίνει καν λαϊκή αγορά. Αυτό που με χαρά διαπιστώσαμε είναι ότι ο κόσμος είναι πολύ συνειδητοποιημένος και συνεργάσιμος. Όλοι ήταν υπομονετικοί και λειτούργησαν έτσι ώστε να προφυλάξουν την ασφάλειά τους αλλά και όλων όσοι κινούνταν στο χώρο, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις. ΄΄Ευελπιστούμε ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα στο μέλλον και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας μέσα στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει και υπό ασφαλείς συνθήκες΄΄, πρόσθεσε ο κ. Μαντζουράνης. Τονίζεται πως στη λαϊκή αγορά θα διατίθενται, μέχρι νεωτέρας, μόνο είδη της διατροφικής αλυσίδας και όχι βιομηχανικά προϊόντα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr