background img
banner
banner

Σε ετοιμότητα ο δήμος Αιγιαλείας για τον κορωνοϊό

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας, ξεκινώντας από την απολύμανση των σχολείων όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στον δήμο καθώς και των δομών. Χθες Πέμπτη 5/3, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος αλλά και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Παιδείας του δήμου Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λαμβάνοντας κατευθύνσεις για το πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Μάλιστα, για την Δευτέρα 9/3 στις 2.00 το μεσημέρι, έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη φορέων στον δήμο Αιγιαλείας.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του δήμου Αιγιαλείας το βράδυ της Τετάρτης 4/3, αναβάλλοντας για την Πέμπτη και την Παρασκευή τη λειτουργία όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων και αναστέλλοντας πάσης φύσεως μαζικές συναθροίσεις (θέατρα, κινηματογράφοι, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία). Η εν λόγω απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη λοίμωξη από τον ιό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Αν και ανακοινώθηκε πως τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν σε ένα σαρανταοκτάωρο, όπως φαίνεται θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, κυρίως μετά την χθεσινή διαπίστωση περί 21 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μόνο στην Αχαΐα… Υπενθυμίζεται ότι άλλοι 21 βρέθηκαν θετικοί στον ιό από τους 24 που ελέγχθηκαν και ήταν στο ταξιδιωτικό γκρουπ που επέστρεψε από το Ισραήλ. Από αυτούς 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο 66χρονός είναι με πιο βαριά νόσηση πνευμονίας και οι άλλοι δυο έχουν εμφανίσει πνευμονία. Έξι είναι σε παρακολούθηση με καλή κλινική εικόνα. Το γεγονός πάντως είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί… εκτός εφημερίας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που είχε προσδιοριστεί ως… νοσοκομείο αναφοράς.

Και στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) ωστόσο, έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας. Η είσοδος πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Τ.Ε.Π., ενώ έχουν ακυρωθεί πολλά τακτικά ιατρεία.

Απολύμανση σε όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας

Σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων για σχολεία και δομές του δήμου Αιγιαλείας, αρχικά προχθές είχε γίνει γνωστό πως θα απολυμανθούν δώδεκα Δημοτικά Σχολεία και ένα Νηπιαγωγείο με κριτήριο τον αριθμό των μαθητών, δηλαδή είχε ληφθεί απόφαση για τα πολυπληθέστερα σχολεία. Ωστόσο, η χθεσινή απόφαση που ελήφθη είναι ο δήμος να μην περιοριστεί στην εκτέλεση του έργου το οποίο είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή ως τακτική απολύμανση, αλλά να ληφθούν μέτρα για όλα τα σχολεία με αφορμή την έξαρση του ιού. Έτσι, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Γιώτα Γκρέμου εισηγήθηκε την απολύμανση και των υπολοίπων 37 μονάδων της αρμοδιότητας του δήμου, λαμβάνοντας μάλιστα δύο προσφορές εκ των οποίων προκρίνεται η πιο συμφέρουσα για τον δήμο.

Αναλόγως θα λειτουργήσει ο δήμος και για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και σύμβουλος για θέματα Παιδείας του Δήμου κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ΄΄βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο για το θέμα που έχει ανακύψει, ελήφθησαν μέτρα προστασίας για σχολεία και δομές του δήμου, ενώ συμμετείχαμε και στην σύσκεψη της Περιφέρειας ώστε να συντονιστούμε και να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για την προστασία του πληθυσμού. Απολυμάνσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία και τις δομές, μάλιστα όχι απλού τύπου αλλά μικροβιοκτόνες από αναγνωρισμένες εταιρείες με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας΄΄.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Φαρμάκης: «Δεν θα επιτρέψουμε στον ιό να επικρατήσει. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, αλλά δεν ακυρώνουμε τη ζωή μας»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr