background img
banner
banner

Σκανδάμης: Προφητική επισήμανση για κράτος δουλεμπόρων

Ποτέ μέχρι την προηγούμενη βδομάδα η ελληνική διπλωματία δεν είχε χρησιμοποιήσει για την Τουρκία τον όρο «κράτος – διακινητής». Τον χρησιμοποίησε επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του με τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο.

Ο όρος δεν υπήρχε μέχρι τώρα στην διεθνή πολιτική και βιβλιογραφία. Να θυμίσουμε όμως, ότι στην εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα στις αρχές Ιανουαρίου με τη συμμετοχή των Άγγελου Συρίγου καθηγητή διεθνούς δικαίου -βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Καραμπελιά συγγραφέα – πολιτικού αναλυτή και του Μαρίνου Σκανδάμη, Διδάκτορα Νομικής – Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, ο τελευταίος είχε προφητικά επισημάνει για το πώς πρέπει να θεωρείται πια η Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο Μαρίνος Σκανδάμης είχε αναφέρει πως «αν και δεν υπάρχει όρος στο διεθνές δίκαιο, δανείζομαι αυτόν από την εγκληματολογία, για να θεωρήσω ότι η Τουρκία διολισθαίνει σε μια ταυτότητα smuggler state, δηλαδή ενός “κράτους δουλεμπόρων” που χρησιμοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για δικούς τoυ σκοπούς και ταυτόχρονα επηρεάζει τις διεθνείς πολιτικές για να κερδίζει από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Φαίνεται πως η εγκληματολογική σκέψη του αχαιού νομικού προηγήθηκε των διεθνών ανακοινώσεων της χώρας για το χαρακτήρα της Τουρκίας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr