background img
banner
banner

Σκεπές στα οστεοφυλάκια του κοιμητηρίου Αιγίου

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ

Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αιγίου έχουν δρομολογηθεί τις τελευταίες ημέρες, με έμφαση στα οστεοφυλάκια που βρίσκονται σε απαράδεκτη κατάσταση. Συγκεκριμένα, πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για τα στέγαστρά τους που σήμερα είτε δεν υπάρχουν είτε βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Το θέμα είχε θίξει εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης προς την Τεχνική Υπηρεσία. Όπως ανέφερε στo protionline.gr, στο οστεοφυλάκιο που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ναό Αγ. Πάντων στο παλιό κοιμητήριο, είχε καταρρεύσει η σκεπή με αποτέλεσμα να παραμένει έτσι από το 2017. Μάλιστα, τα τμήματα είχαν καταρρεύσει εντός του πάνω στα κουτιά που φυλάσσονται τα οστά… ΄΄Η κατάσταση αυτή είναι ασέβεια προς τους νεκρούς και έπρεπε ήδη να έχει αποκατασταθεί΄΄, ανέφερε ο κ. Γκιώνης που έκανε γνωστό πως το αίτημά του έγινε δεκτό και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για το στήσιμο νέας σκεπής από ιδιώτη που εκτελεί εργολαβία.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, ΄΄θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την στέγαση των μαρμάρινων οστεοφυλακίων που βρίσκονται στο δεύτερο κοιμητήριο, τα οποία παραμένουν ξεσκέπαστα…’’

Τέλος, όπως τόνισε, γίνονται προσπάθειες ώστε να συνδεθεί το νερό στο κάτω μέρος του κοιμητηρίου που δεν υπάρχει, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσφορία των επισκεπτών οι οποίοι δεν μπορούν να διατηρήσουν ούτε ένα λουλούδι που πηγαίνουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ είναι σαφές ότι χρειάζεται και για την καθαριότητα του χώρου.

Ξανά… νερό στις Δώδεκα Βρύσες στο λιμάνι

Άλλο ένα σημείο, άσχετο με το κοιμητήριο, στο οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να ξαναποκτήσει νερό, είναι οι «Δώδεκα βρύσες» κάτω από τον ιστορικό Πλάτανο του Παυσανία στο λιμάνι Αιγίου. Εδώ και πολύ καιρό, οι βρύσες… σήμα κατατεθέν της παραλίας του Αιγίου, έχουν στερέψει παρουσιάζοντας άσχημη εικόνα στους επισκέπτες. ΄΄Έχουμε παρέμβει και σε αυτό το θέμα, πραγματοποιήσαμε χθες μία αυτοψία, μαζί με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλη Χριστόπουλο και θα γίνει μία προσπάθεια ώστε να επανέλθει το νερό τουλάχιστον για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες που το σημείο παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα΄΄, σημείωσε ο κ. Γκιώνης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr