background img
banner
banner

Στ. Πέτσας: Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

Στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά και στην απόφαση του πρωθυπουργού για κλείσιμο των εκκλησιών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και μάλιστα είπε πως είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τους ναούς.

Ο κ. Πέτσας, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι η σύζυγός του είναι θετική στον κορωνοϊό, μίλησε στον ΣΚΑΪ μέσω Skype και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει σενάριο να γίνει Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή είναι πιθανό».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας». «Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους, θα το κάνουμε. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες», είπε επίσης ο κ. Πέτσας.

Την ίδια ώρα, σε άλλη ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων, όπως συμβαίνει σε Ιταλία και Ισπανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το κυβερνητικό επιτελείο θα προχωρήσει σε «οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να για περιοριστεί η εξάπλωση του ιού».

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής στο διάγγελμά του ότι είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα.

Για τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της ΔΙΣ, ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι ήταν σε πολύ θετική κατεύθυνση, αλλά υπήρξε ένα ασαφές θέμα, ένα θολό σημείο, σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή. «Η κυβέρνηση θέλει ξεκάθαρες λύσεις. Δεν θέλουμε θολά σημεία», είπε. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (16/3), ο πρωθυπουργός μέσω Τwitter ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλες οι εκκλησίες, κάθε δόγματος και θρησκείας.

«Το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του είναι ένα θέμα, άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε έναν χώρο», είπε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας.

https://www.iefimerida.gr/


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr