background img
banner
banner

Συλλήψεις και παραβάσεις

ΣΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Μεγάλος αριθμός προσαγωγών και συλλήψεων πραγματοποιήθηκε το τριήμερο της Αποκριάς κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων στην Αχαΐα. Ελέχθησαν 1.373 άτομα, προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες 146 και συνελήφθησαν 40 άτομα!

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 329 τροχονομικές παραβάσεις, ενώ κατασχεθήκαν 690 προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία αφορούσαν είδη καρναβαλιού…

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, για μια ακόμη χρονιά έλαβαν αυξημένα μέτρα, κατά το τριήμερο της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό, με σκοπό την παροχή ουσιαστικών αστυνομικών υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου, εφάρμοσαν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παραεμπορίου. Ταυτόχρονα, ελήφθησαν και αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο αλλά και στα αστικά κέντρα, για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των επισκεπτών.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Κατοχή ναρκωτικών,παραεμπόριο κ.ά…

Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας είχαν τα εξής αποτελέσματα: Ελέχθησαν: 1.373 άτομα, προσήχθησαν: 146 στις αστυνομικές υπηρεσίες. Ελέχθησαν: 969 οχήματα.

Συνελήφθησαν: 40 άτομα, από τα οποία: 22 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, 6 άτομα για παραεμπόριο, 2 άτομα για κλοπές, 1 άτομο για παράβαση του νόμου για τα όπλα, 5 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις και 4 άτομα για λοιπά αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν: 296 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 33 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Κατασχέθηκαν: Ναρκωτικά: 34,2 γραμμάρια κάνναβης, 13 τσιγαριλίκια, 2 ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα ηρωίνης. Παραεμπόριο – Τελωνειακός Κώδικας: 690 είδη καρναβαλιού και 1.030 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Υπενθυμίζεται, ότι και χθες υπήρχαν αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο στην νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr