background img
banner
banner

Τήρησαν το έθιμο στην Αλυκή

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΕ ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Μία ζωντανή παρέα που έχει μάθει να ξεπερνά τα όποια εμπόδια, να τηρεί τα έθιμα και τις παραδόσεις και κυρίως να αναδεικνύει την όμορφη περιοχή που αντιπροσωπεύει, αποτελούμενη από τους ανθρώπους του Περιβαλλοντικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής, τίμησε και την Καθαρά Δευτέρα με τον καλύτερο τρόπο!

Μπορεί οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας να απαγόρευσαν τα Κούλουμα για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του κορωνοϊού, ωστόσο η παρέα της Αλυκής έστειλε την δική της πρόσκληση και όπως αποδείχθηκε, βρήκε πολλούς αποδέκτες. Παρόντα πολλά μέλη του Συλλόγου και φίλοι της Αλυκής, ο πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Γκιώνης, σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος κ.ά. έδωσαν το «παρών» σε μία κεφάτη γιορτή που, μπορεί να μην επέτρεψε το πέταγμα του αετού, λόγω του έντονου ανέμου, ωστόσο έδωσε το έναυσμα να τηρηθεί το έθιμο στο έπακρο.

Καλομαγειρεμένη φασολάδα, πλούσια εδέσματα της Σαρακοστής και μία τεράστια λαγάνα προσφορά του αρτοποιείου αδελφών Δάρρα, προσφέρθηκαν δωρεάν, όσο η παραδοσιακή μουσική ξεσήκωσε τον κόσμο για χορό, στο κατάστημα «Τρίαινα» που ευγενικά παραχωρήθηκε. Επίσης, λαγάνες προσέφεραν οι χορηγοί – αρτοποιεία Κουτρόπουλου, Βλάχου, Ψύχα, Θεοδωρόπουλου και Τηλιγάδη. Λαχανικά το οπωροπωλείο «Καρκατσέλου», τυροκομικά από τη «Στάνη», συσκευασίες χαρτικά από το «Glass Cleaning» και εστιατόριο «Ο Ορέστης».

Όσο για το έθιμο του χαρταετού, τηρήθηκε σε πολλά σημεία της Αιγιάλειας τόσο στα ορεινά όσο και σε κάποιες παραλίες που οι άνεμοι το επέτρεπαν αλλά και για πρώτη φορά στα Υψηλά Αλώνια!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr