background img
banner
banner

Ταβέρνα: «Η Παλιά Αγορά του Αιγίου»

ΤΟ ΡΕΤΡΟ ‘‘ΚΟΥΤΟΥΚΑΚΙ’’ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΕΥΣΕΩΝ»

Στην «καρδιά» του Αιγίου, στο νοητό σημείο της «αγοράς» των παλαιών χρόνων, βρίσκεται το ταβερνάκι της κυρίας Ελένης Κούγια – Τσαγκρή “Η παλιά αγορά του Αιγίου”. Είναι ένα κατάστημα που έχει μεγαλώσει… γενιές και αν μη τι άλλο, συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλύτερα μικρά καταστήματα της περιοχής στην εστίαση. Πρόκειται για ένα χώρο με εξαιρετική ατμόσφαιρα και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, που έχει δώσει τις γαστρονομικές «εξετάσεις» του στον χρόνο και σαφώς και στην πελατεία του με την απόλυτη επιτυχία.

Ένα όμορφο περιβάλλον βγαλμένο από μία άλλη… ρομαντική εποχή, καθώς το ντεκόρ του παραπέμπει σε ένα ιδιαίτερο κλίμα, αφού διαθέτει παλιές φωτογραφίες στους τοίχους, κλασσικούς ξύλινους καθρέφτες και ρετρό τραπεζάκια και καθίσματα, ενώ διάφορα διάσπαρτα αντικείμενα συνθέτουν ένα τέλειο ρετρό ¨πάντρεμα¨.

Θεωρείται το μοναδικό ίσως παλαιικού τύπου μαγειρειό της πόλης, που το κάνει ακόμα πιο φιλικό και ιδιαίτερο όχι μόνο για τη γευστική και παραδοσιακή του κουζίνα, αλλά και από το νοσταλγικό και ζεστό του περιβάλλον. Είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια 16 χρόνια σχεδόν καθημερινά και παρέχει στους πελάτες του φαγητά και προτάσεις από την κλασική σπιτική ελληνική κουζίνα, δίνοντας έμφαση στα φαγητά της εκάστοτε ημέρας, σε λαδερά, στα πάντα καλομαγειρεμένα κρέατα, μα και τα ψαρικά και τα θαλασσινά του. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 5:30 αργά το απόγευμα. Κατόπιν συνεννόησης, καλύπτει και ορισμένες περιπτώσεις κρατήσεων, με προκαθορισμένο menu άνω όμως των 20 ατόμων.

Must

Το μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες, οι σαρδέλες φούρνου με αμπελόφυλλα, το χοιρινό με μυρωδικά και λιωμένο σκόρδο αλλά και ο μπακαλιάρος με σταφίδες, είναι τα πιάτα που θα άξιζε τον κόπο να προτιμήσει κάποιος. Βεβαίως, υπάρχουν και τα κλασικά πιάτα και ορεκτικά σε μεγάλη ποικιλία, με τον όμορφο και γευστικό τρόπο παραγωγής τους της έμπειρης κουζίνας του καταστήματος.

Το συμπέρασμα…

Στη δεξαεξάχρονη πορεία του, ουκ ολίγοι επώνυμοι από Ελλάδα αλλά και από εξωτερικό αναγνωρίσιμοι το έχουν μετατρέψει για λίγο σε… στέκι τους. Ίσως γιατί η «ζωή» μέσα στην «Παλιά αγορά του Αιγίου» είναι συνυφασμένη με την ιδιοσυγκρασία του Αιγιώτη και την ζεστή φιλοξενία του.

Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Αγ. Ανδρέου 7, απέναντι από την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr