background img
banner
banner

Το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το ωράριο υπό το οποίο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά, έδωσε στη δημοσιότητα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Κατόπιν σύγκλησης έκτακτου Δ.Σ. προχθές Τρίτη, αποφάσισε να παραμείνει μειωμένο το ωράριο στα καταστήματα που εξαιρούνται από το κλείσιμο και παραμένουν ανοιχτά.

Στόχος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η θετική ψυχολογία, η προστασία της δημοσιάς υγείας των εμπόρων, των εργαζομένων και των καταναλωτών, η αποφυγή κοσμοσυρροής των καταναλωτών στα ταμεία και στις εισόδους των μεγάλων πολυεθνικών για την ασφάλειά τους και η διασπορά των καταναλωτών στα πολλά μικρά τοπικά μαγαζιά της Αιγιάλειας.
Το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος είναι καθημερινή λειτουργία από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 9.00 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι και το απόγευμα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής, από τις 5.45 ως τις 8.30 το βράδυ.

Καταλήγει δε ως εξής: ΄΄Το παραπάνω ωράριο είναι προαιρετικό. Προέχει η υγεία όλων μας, Όσοι δεν δουλεύουμε «Μένουμε σπίτι. Όσοι δουλεύουμε «τηρούμε μέτρα ασφαλείας»΄΄.

Ζητείται αύξηση των περιπολιών από την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Εντωμεταξύ, τη λήψη έκτακτων μέτρων ασφάλειας των καταστημάτων λόγω παύσης λειτουργίας της αγοράς, ζητά μέσω επιστολή του στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλη Ροδόπουλο, ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας. Σκοπός είναι επιστήσει την προσοχή, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που τουλάχιστον το 80% του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας αναστέλλει την λειτουργία και κλείνει τις επιχειρήσεις του λόγω του φονικού ιού.

΄΄Η παύση λειτουργίας της αγοράς αυξάνει τον κίνδυνο εξαιτίας της ερήμωσης των δρόμων και την ελαχιστοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας και συναλλαγών. Ζητάμε να γίνονται περιπολίες επί εικοσιτετραώρου βάσεως, έτσι ώστε να αποτραπούν περιστατικά κλοπών, φθοράς περιουσίας και βανδαλισμών και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες!΄΄, αναφέρει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Θα επιδιώξει συνάντηση

Παράλληλα, τονίζει: ΄΄Έτσι πέρα από τον κίνδυνο για τον κορωνοϊό και τις δυσβάσταχτες τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες να μην έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο για τις περιούσιες τους. Ήδη η αγορά έχει δοκιμαστεί πολύ από τέτοια κρούσματα ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει. Εμείς ως μάχιμοι έμποροι και άνθρωποι της αγοράς, συναισθανόμενοι τον επερχόμενο κίνδυνο αφουγκραζόμενοι τις φωνές αγωνίας των συναδέλφων, ζητάμε από την τοπική ΕΛ.ΑΣ να αυξήσει τις περιπολίες στα σημεία όλης της Αιγιάλειας που βρίσκονται κλειστά καταστήματα΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας θα είναι πάντα δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εμπόρων -μελών του και θα πιέζει για την επίλυση των προβλημάτων τους. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως η τοπική ΕΛΑΣ θα πράξει τα δέοντα! Ζητούμε συνάντηση ώστε πέρα από ηλεκτρονική μορφή να σας παραδώσουμε δια χειρός το έγγραφο και να σας παραθέσουμε και άλλα προβλήματα της μεγάλης εμπορικής μας κοινότητας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr