background img
banner
banner

131 χιλ. ευρώ για τα σχολεία του Δήμου

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Σε έγκριση της τακτικής επιχορήγησης (α΄ κατανομή) έτους 2020 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας, προχώρησε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε… δια περιφοράς λόγω κορωνοϊού, την περασμένη Παρασκευή 13 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς τη παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας. Η συνεδρίαση διεξήχθη με τηλεπικοινωνιακό μέσο, δηλαδή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) και δημοσιεύθηκε νόμιμα, όπως ο νόμος προβλέπει, στο πλαίσιο των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνέστη στην αναγκαιότητα άμεσης λήψης απόφασης προκειμένου να ενισχυθούν κωδικοί του προϋπολογισμού, καθώς και για την κατανομή επιχορήγησης έτους 2020 στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αιγιαλείας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων, ώστε να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Αιγιαλείας και να μην θιγούν τα συμφέροντά του.

Το Σώμα προχώρησε σε κατά πλειοψηφία απόφαση έγκρισης της τακτικής επιχορήγησης βάσει εισήγησης της αναπληρώτριας προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αιγιαλείας Βάσως Ψυχράμη, ενώ είχε εκ των προτέρων διανεμηθεί και αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) σε όλους του δημοτικούς συμβούλους και εντύπως στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για ενημέρωσή τους.

Η κατανομή

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 130.993,21 € και το οποίο έχει πιστωθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του δήμου Αιγιαλείας, με κατανομή της στις σχολικές επιτροπές ως εξής: 1) Να κατανεμηθεί το ποσό των 76.809.77€ στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας» για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας.

Στο αναφερόμενο ποσό συμπεριλαμβάνεται και η αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων που ανέρχεται στο ποσό των 9.504,00€ και αφορά το τρίμηνο Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου οικονομικού έτους 2020, καθώς και την κάλυψη δαπάνης γάλακτος των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου που ανέρχεται στο ποσό των 2.250,00€ και αφορά το τρίμηνο Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου του οικονομικού έτους 2020. 2) Να κατανεμηθεί το ποσό των 54.183,44€ στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας» για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας. Στο αναφερόμενο ποσό συμπεριλαμβάνεται και η δαπάνη γάλακτος των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου που ανέρχεται στο ποσό των 955,98€ και αφορά το τρίμηνο Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου του οικονομικού έτους 2020».

Πλην των δημοτικών συμβούλων Γεωργίου Γκίκα και Αγγελικής Κουρή που δήλωσαν «παρών» και των Παναγιώτη Παπακωνσταντινόπουλου και Γεωργίου Κουβαρά που καταψήφισαν το θέμα, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση της Δ.Ε.Π.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr