background img
banner
banner

Kανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Μουδιασμένη» παρακολουθεί η εκκλησιαστική κοινότητα τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό covid-19, η διασπορά του οποίου είχε ως αποτέλεσμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να εφαρμόσει την απόφαση της κυβέρνησης περί μη τέλεσης των καθημερινών Ιερών Ακολουθιών. Χθες, η τοπική εκκλησία διαμέσου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, έλαβε απόφαση να εισακούσει την εντολή της ηγεσίας της Εκκλησίας, πλην όμως οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου και οι Θείες Λειτουργίες της Κυριακής θα τελούνται κανονικά, όμως κεκλεισμένων των θυρών.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι αναβάλλονται μέχρι την μεθεπόμενη Κυριακή, όλες οι Ιερές Ακολουθίες σε καθημερινή βάση, όπως οι Προηγιασμένες Τιμίων Δώρων και οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, προκειμένου να μην συναθροίζονται οι πιστοί.

Ωστόσο, οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου και οι Θείες Λειτουργίες τις Κυριακές θα τελούνται κανονικά χωρίς να επιτρέπεται η προσέλευση των πιστών εντός των ναών, χωρίς να αποκλείεται, με τα υπάρχοντα μέτρα, να παραμένουν εκτός των ναών στα προαύλια για προσευχή, εφόσον θα έχουν ενεργοποιηθεί τα μεγάφωνα.
Επίσης, θα ψάλλεται Παράκληση στις 6.00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης κεκλεισμένων των θυρών, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρχει αναμετάδοση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Διακονία και Μαρτυρία».

Ανοιχτοί οι ναοί για ατομική προσευχή

Υπενθυμίζεται ότι μετά και την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος παραβρέθηκε και ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η ηγεσία της Εκκηλσίας αποφάσισε ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί μόνο για κατ’ ιδίαν προσευχή και κάλεσε «τους ηλικιωμένους πιστούς να παραμένουν σπίτια τους».
«Ο καθένας πρέπει νά αισθάνεται σάν νά είναι φορέας του συγκεκριμένου ιού, τόν οποίο οφείλει νά μήν μεταδώσει στόν διπλανό του, καί ως εκ τούτου πρέπει νά προφυλάξει τούς συνανθρώπους του καί τόν εαυτό του» ανέφερε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Αποφάσισε ακόμη την αναβολή προσωρινώς όλων των μυστηρίων Γάμων και Βαπτίσεων.

Ωστόσο, «σε περίπτωση ανάγκης» θα πραγματοποιούνται μόνο με την παρουσία γονέων, αναδόχου και παρανύμφου. Βεβαίως, οι ιεροί ναοί παραμένουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr