background img
banner
banner

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Αχαία, Ηλεία, Ζάκυνθο – Κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια, ακύρωση εκδηλώσεων

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊο σε Αχαία Ηλεία, και Ζάκυνθο ανακοινώθηκαν από τις αρχές. Αφορμή το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα 67χρονου άνδρα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Συγκεκριμένα, κλείνουν Πέμπτη και Παρασκευή για προληπτικούς λόγους τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ηλεία, Αχαία, Ζάκυνθο, λόγω του κορωνοιού.

Ακυρώνονται αθλητικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκδηλώσεις πολιτιστικές και συναθροίσεις στους ίδιους νομούς, ενώ κλειστά θα μείνουν θέατρα και κινηματογράφοι για τις 5 και 6 Μαρτίου.

Η κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου το επόμενο 48ωρο.

Η ανακοίνωση του δήμου Αιγιαλείας

Ο Δήμος Αιγιαλείας ανακοινώνει πως, μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Έτσι, αναστέλλεται για το διήμερο Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μαρτίου η λειτουργία όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, ενώ αναστέλλονται και πάσης φύσεως μαζικές συναθροίσεις (θέατρα, κινηματογράφοι, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία). Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr