background img
banner
banner

Έβαλαν οικοδομικά υλικά ακόμη και σε κάδους ανακύκλωσης στην Τέμενη…

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από την έκκληση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου ώστε να αναλάβουν οι δημότες τις ευθύνες τους και εν μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας να μην εναποθέτουν σε κάδους και κοινόχρηστους χώρους ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά και κάποιοι όχι μόνο παράκουσαν αλλά λειτούργησαν εντελώς ανεύθυνα και προκλητικά. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Τέμενης όπου σε κάδους τοποθετήθηκαν οικοδομικά υλικά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καν χώρος για τα οικιακά απορρίμματα… Η λογική του… «ξεφορτώνομαι εγώ τα ανεπιθύμητα και δεν με νοιάζει» φαίνεται πως δεν έχει εκλείψει ακόμη και εν μέσω πανδημίας καθώς είναι προφανές πως κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η παραμονή απορριμμάτων στους δρόμους. Τα μικρόβια είναι το μόνο που δεν επιθυμεί η Αιγιάλεια τη στιγμή που σε άλλες πόλεις τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και ενδεχόμενη διασπορά του ιού και στην περιοχή θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην τοπική κοινωνία.

Δημ. Μακρής: ΄΄Δεν προλαβαίνουμε να καθαρίζουμε΄΄

Την αγανάκτησή του εξέφρασε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τέμενης Δημήτρης Μακρής ο οποίος είπε πως κάποιοι εναπόθεσαν μπάζα και άλλα άχρηστα αντικείμενα και ελαστικά στον δρόμο πριν τη στροφή για το κάμπινγκ στην Τέμενη αλλά και σε άλλα σημεία όπου ο δρόμος προς το ποτάμι, ακόμη και μέσα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης…

΄΄Δεν προλαβαίνουμε να καθαρίζουμε και ξανά το ίδιο φαινόμενο. Είναι δυστύχημα, εν μέσω τόσο δύσκολης συγκυρίας οι άνθρωποι να μην αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να βγάζουν ό,τι κι ό,τι στον δρόμο και πως προέχουν τα οικιακά απορρίμματα. Έχουμε καλή συνεργασία με τον δήμο, υπάρχει ανταπόκριση από την Καθαριότητα, όμως οι συμπολίτες μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη να απομακρύνουν ογκώδη ή πράσινα απορρίμματα τα εναποθέτουν σε συγκεκριμένα σημεία για τα οποία πρωτίστως έχουν ενημερώσει την Υπηρεσία ώστε να έρθει να τα πάρει. Δεν λειτουργούμε αυτοβούλως, δεν ρυπαίνουμε το περιβάλλον γιατί αυτό θα γυρίσει εις βάρος όλων μας΄΄, τόνισε.

Ερωτηθείς για το εάν είναι γνωστό το ποιοι προχώρησαν σε ρίψη οικοδομικών υλικών σε κάδους, ο κ. Μακρής είπε ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν και πως ενδεχομένως προέρχονται από άλλες περιοχές και όχι από το χωριό του.

Πάραυτα, τόνισε πως προβαίνει σε συνεχείς ενημερώσεις στους συνδημότες του και τους κατοίκους της Τέμενης σχετικά με τι ισχύει και την υπεύθυνη στάση που πρέπει να τηρήσουν στο ζήτημα των απορριμμάτων, ειδικά στην παρούσα φάση.

Τι οφείλουν να κάνουν οι δημότες

Υπενθυμίζεται ότι η αντιδημαρχία Καθαριότητας λειτουργεί πλέον μόνο με το ένα τρίτο του προσωπικού λόγω των αδειών εξαιτίας του κορωνοϊού, προτρέποντας τους δημότες να μην εκτελούν ανακαινίσεις όσο υπάρχει η πανδημία και οποιεσδήποτε άλλες εργασίες που έχουν ως αποτέλεσμα την εναπόθεση δομικών και μεγάλων απορριμμάτων (καναπέδες, ψυγεία, τραπέζια, πολυθρόνες, στρώματα, καρέκλες κ.λπ.) στους δρόμους. Ακόμη, να μην κλαδεύουν και να μην βγάζουν κλαδέματα στους δρόμους. Να τοποθετούν τα απορρίμματα ακόμα πιο προσεχτικά στου κάδους.

Να μην πετούν τις μάσκες και τα γάντια μιας χρήσης στους μπλε κάδους αλλά στους πράσινους. Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για να απομακρύνει κάποιος ογκώδη ή πράσινα απορρίμματα αυτό θα γίνεται μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στο 26910 25555 με την Υπηρεσία. Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσουν τα πρόστιμα του δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr